4. kateheza in video v Letu družine: Ljubezen v zakonu

Objavljeno: 13. 08. 2021

|

Kategorije: Družina

<strong>4. kateheza</strong> in <strong>video</strong> v Letu družine: <em>Ljubezen v zakonu</em>

Maja letos smo vstopili v Leto družine. Papež Frančišek nas skupaj z zakonci in družinami vseh celin vabi, da odkrivamo bogato sporočilo Apostolske spodbude Amoris Laetitia. Pred nami je četrta kateheza z videoposnetkom, ki nosi naslov Ljubezen v zakonu. Kateheze v Letu družine pripravlja Dikasterij za laike, družino in življenje, Urad za družino pri SŠK pa poskrbi za prevod v slovenski jezik. Z njimi se pripravljamo na svetovno srečanje družin, ki bo potekalo od 22. do 26. junija 2022 v Rimu.

Kateheze so zelo dobrodošle na srečanjih zakonskih skupin, cerkvenih gibanj in skupnosti. Ob njih odkrivamo ‘družinski značaj Boga’, Njegovo voljo za naše življenje v družini in navsezadnje tudi v Cerkvi, ki je ‘družina družin’.

V četrti katehezi se p. Frančišek in zakonski par iz afriške celine najprej ustavijo ob značilnostih prave ljubezni, kot jo lepo opiše apostol Pavel v Hvalnici ljubezni. Čeprav ljubezen tudi čutimo, gre za veliko več kot le za čustvo. Gre za Gospodovo navzočnost v življenju, ki nam daje posebno moč, da lahko vztrajamo tudi v preizkušnjah in težavah.

O tem še obširneje govori papež Frančišek v spodbudi Amoris Laetitia (Radost ljubezni) in sicer v točkah 89-119.

Kateheza

 

Obj.: Luka Mavrič

Povej naprej.