Papeževo sporočilo južnokorejskim vernikom ob 200-letnici rojstva sv. Andreja Kima Taegona

Objavljeno: 23. 08. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papeževo sporočilo <strong>južnokorejskim vernikom</strong> ob 200-letnici rojstva <em>sv. Andreja Kima Taegona </em>

Papež Frančišek je ob 200-letnici rojstva sv. Andreja Kima Taegona, prvega korejskega katoliškega duhovnika poslal sporočilo korejski skupnosti v Rimu in preko njih vsem vernikom ljubljene Južne Koreje.

Papeževo sporočilo korejski skupnosti v Rimu

Predragi, s tem sporočilom bi rad dosegel vse vernike ljubljene Južne Koreje, v tem jubilejnem dnevu, ko se spominjamo dvestoletnice rojstva sv. Andreja Kima Taegona.

Ta vesela okoliščina je priložnost, da se s svojo molitvijo obrnemo na Boga Očeta, ki je v Andreju Kimu hotel vašemu ljudstvu dati zgledno pričo junaške vere in neutrudnega apostola za evangelizacijo v težkih časih, ki so jih zaznamovala preganjanja in trpljenje.

Skupaj s svojimi tovariši je z veselim upanjem dokazal, da dobro vedno zmaga, ker Božja ljubezen premaga sovraštvo (Mk 1,21). Tudi danes, ob tolikih pojavih zla, ki maličijo lepoto človekovega obraza, ustvarjenega po Božji  podobi in podobnosti, je potrebno ponovno odkriti pomembnost poslanstva vsakega krščenega, ki je poklican, da je povsod delavec za mir in upanje, ki se je kakor usmiljeni Samarijan pripravljen skloniti nad rane tistih, ki hrepenijo po ljubezni, po pomoči ali preprosto po bratskem pogledu.

Ko govorimo o tem, izkoriščam priložnost, da se iz srca zahvalim celotni Korejski cerkveni skupnosti za vso velikodušnost pri podpiranju kampanje za cepljenje proti Covid – 19 v korist najbolj ubogih držav. Vaša občutljivost in pozornost do najšibkejših udov Kristusovega telesa nas spodbuja, da začnemo služiti drugim in istočasno predstavlja močno povabilo k večjemu prizadevanju za zadeve najbolj zadnjih. Hvala.

Dragi prijatelji, kakor sem povedal v okrožnici Vsi smo bratje, »Pri snovanju in širjenju družbenega miru neke države ni končne postaje. To je namreč naloga, ki ne dopušča nobenega predaha in terja sodelovanje vseh« (št. 232). Upam, da bodo tisti, ki si po svojih najboljših močeh prizadevajo za spravo na Korejskem polotoku, nadaljevali z obnovljenim prizadevanjem, da bi bili dobri tvorci miru, ko bi vse opogumljali k spoštljivemu in konstruktivnemu dialogu za vedno bolj svetlo prihodnost.

Ko molim za priprošnjo Blaženo Devico Marijo in Korejske mučence, iz srca pošiljam vsakemu izmed vas poseben apostolski blagoslov, in vas prosim, ne pozabite molite zame.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.