Vincencijev koledar 2021/22: Kotiček v naravi

Objavljeno: 03. 09. 2021

|

<strong>Vincencijev koledar</strong> 2021/22: <em>Kotiček v naravi </em>

Tudi letošnjo jesen bo potekala dobrodelna akcija, ki jo organizira Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote–Vincencijev koledar 2021/22. V naslednjih tednih boste koledar lahko prevzeli na župnijah, ki sodelujejo v akciji, svoj dar pa prispevali preko priloženih položnic.

Letošnji koledar nosi naslov Kotiček v naravi.

Prav naravo smo v času epidemije gotovo začeli še bolj ceniti. V Društvu prostovoljcev VZD želijo, da bi podobe na koledarju pomagale dvigati pogled k Njemu in v naravi iskati primerne kotičke za trenutke v tihoti, razmislek o življenju, počitek, zavetje, prebujanje pozabljenih hrepenenj…, ter da bi ob njem lahko še globlje začutili, da je Bog velik in da je res vedno in povsod z nami.

S sredstvi, ki ste jih pomagali zbrati v preteklih akcijah, je junija stekla gradnja hiše, ki bo predvidoma v oktobru pokrita. Z ugodnimi ponudniki in prostovoljnim delom si bodo v društvu prizadevali hišo dograditi in jo opremiti s čim nižjimi stroški. Ko bo gradnja končana, pa bo prva skrb iz hiše ustvariti dom za prostovoljce, ki želijo najti pot v polno in odgovorno življenje.

Nov Vincencijev koledar lahko naročite tudi po elektronski pošti ([email protected]) ali po telefonu (041 286 454 – Barbara).

Več o koledarju in namenu akcije si lahko preberete na spletni strani www.drustvo-vzd.si in na zadnji strani koledarja.

 


Vir: Katoliška Cerkev (Društvo prostovoljcev VZD)

Foto: Katoliška Cerkev (Društvo prostovoljcev VZD)

Obj.: M. B.

Povej naprej.