5. kateheza in video v Letu družine: Lepota ljubezni »za vedno«

Objavljeno: 14. 09. 2021

|

Kategorije: Družina

<strong>5. kateheza</strong> in <strong>video</strong> v Letu družine: <em>Lepota ljubezni »za vedno«</em>

Kdaj je odločitev za poroko res zrela? Je to zaključek nekega procesa, ali začetek skupne poti? Zakaj je nujno potrebno, da si obljubita ljubezen »za vedno«, ne glede na vse?

Na ta in še druga vprašanja v 5. katehezi in videu odgovarja sv. oče Frančišek, zakonca Donato in Francesca Leopaldi pa to še podkrepita s primeri iz zakonskega in družinskega življenja.

5. kateheza

Ta kateheza nas vabi k poglobljenemu branju papeževe apostolske spodbude Radost ljubezni (Amoris Laetitia), in sicer v točkah 120-164.

Radost ljubezni

Dikasterij za laike, družino in življenje v Letu družine pripravlja  pričujoče kateheze, ki jih bo na koncu skupaj deset. Nastajajo kot sad pričevanja družin in razlag svetega očeta. Namenjene so premišljevanju v družini ali v skupnosti družin. Vsaka kateheza je razdeljena na štiri dele in se navezuje na spremljajoči videonagovor sv. očeta in zakonskih parov.

Prav zato so te kateheze najboljše gradivo za zakonske skupine v tem Letu družine, ko se pripravljamo na svetovno srečanje družin, ki bo v Rimu od 22. do 26. junija 2022 z naslovom: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot svetosti«. Odličen pripomoček so tudi za pogovor pri družinski katehezi in podobnih srečanjih. Z njihovo pomočjo se družina poveže, odkriva skrivnost Božjega delovanja in postaja odprta za oznanjevanje »evangelija družine«. S katehezo postaja prav vsaka skupnost bolj družinska in s tem že pričuje o Bogu, ki sam pravzaprav biva kot družina treh oseb.

Luka Mavrič

Foto: amorislaetitia.va

Povej naprej.