Sveti oče: Molite zame, ker sem nekoliko star in nekoliko bolan, a ne zelo

Objavljeno: 17. 09. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Sveti oče: <strong>Molite zame</strong>, <em>ker sem nekoliko star in nekoliko bolan</em>, a ne zelo

»Starost in bolezen živite kot privilegij,« je papež Frančišek spodbudil ostarele in bolne duhovnike iz Lombardije, ki so se 16. septembra, zbrali v kraju Caravaggio na Dnevu bratstva. Mašo je daroval milanski nadškof Mario Delpini, somaševali pa so lombardijski škofje.

»Živite obdobje, starost, ki ni bolezen, temveč je privilegij,« je zapisal sveti oče v sporočilu in spomnil na Simeona in Ano: »Ko sta ostarela, evangelij v polnosti pride v njuno življenje, in ko sprejmeta v naročje Jezusa, vsem oznanita revolucijo nežnosti.« Tudi kdor je bolan »živi privilegij«, ki je v tem, da »je podoben Jezusu, ki trpi, in nosi svoj križ kakor On«. Skupnost, ki skrbi za bolne, pa je po papeževih besedah »dobro ukoreninjena v Jezusu«.

»A vi niste samo predmet oskrbe, temveč aktivni protagonisti v skupnostih,« poudari Frančišek. »Ste nositelji sanj, ki so polne spomina, in zato zelo pomembne za mlade generacije, kajti vaše sanje so korenine. Od vas prihaja limfa za razcvet v krščanskem življenju in duhovništvu.« Sporočilo je sklenil na nekoliko šaljiv način: »Lepo vam prosim, molite zame, ker sem nekoliko star in nekoliko bolan, a ne zelo.«

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.