V pediatrični bolnišnici Bambino Gesù začeli cepiti s tretjim odmerkom

Objavljeno: 21. 09. 2021

|

V pediatrični bolnišnici<strong> Bambino Gesù </strong>začeli <em>cepiti s tretjim odmerkom</em>

Približno štiristo otrok od 12. leta naprej, ki se zdravijo v bolnišnici Bambino Gesù, bo prejelo tretji odmerek cepiva proti covidu-19.

Pediatrična bolnišnica Bambino Gesù je v ponedeljek, 20. 9., začela cepiti s tretjim odmerkom cepiva proti covidu-19. Tretji odmerek, ki je namenjen ranljivim skupinam, bo prejelo približno štiristo otrok od 12. leta naprej, ki se zdravijo v bolnišnici Bambino Gesù in so tam že prejeli prve odmerke cepiva. Gre predvsem za deklice in dečke, ki imajo imunodepresijo, so imeli presaditev organov, imajo kronično ledvično popuščanje ali so na dializi: gre za kategorije, ki jih je italijansko ministrstvo za zdravje opredelilo kot prednostne.

»Ranljive osebe so bolj izpostavljene nevarnosti, da se okužijo, in so v primerjavi z ostalimi v večji nevarnosti, da dobijo težje oblike. Zatorej je zelo pomembno, da se jih zaščiti. Tretji odmerek predstavlja boljšo zaščito za vse ranljive skupnine,« trdi Alberto Villani, direktor oddelka za nujne primere in splošno pediatrijo.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.