Intervju o zaščiti mladoletnih v Cerkvi v Sloveniji

Objavljeno: 23. 09. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<em>Intervju</em> o <strong>zaščiti mladoletnih v Cerkvi v Sloveniji</strong>

V Varšavi je od 19. do 22. septembra potekala konferenca Cerkva Srednje in Vzhodne Evrope z naslovom Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok. Dogodka so se v imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) udeležili njen predsednik in ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, s. mag. Magda Burger ND ter psihoterapevtka mag. Špela Tušek.

Na konferenci v Varšavi je bila kot uradna novinarka Radia Vatikan in Vatican News Johana Bronkova, novinarka češke sekcije Radia Vatikan, ki je s tremi udeleženci iz Slovenije: nadškofom Zoretom, s. Magdo Burger in psihoterapevtko Špelo Tušek napravila intervju.

Na vprašanje Bronkove, kaj je bilo storjeno na področju zaščite mladoletnih v Cerkvi v Sloveniji, je naprej odgovoril nadškof Stanislav Zore. Nato je s. Magda Burger spregovorila o tem, kar jo je na konferenci nagovorilo in kje vidi, da smo v Cerkvi v Sloveniji glede zaščite mladoletnih. Zadnja je o tem spregovorila psihoterapevtka Špela Tušek.

 Prisluhnite intervjuju v Varšavi za Radio Vatikan z nadškofom Stanislavom Zoretom, s. Magdo Burger in mag. Špelo Tušek


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.