Kateheze za zakonske skupine v letu 2021/22

Objavljeno: 01. 10. 2021

|

Kategorije: Kateheze za odrasle

Kateheze za <strong>zakonske skupine</strong> v letu <em>2021/22</em>

Ob vstopu v Leto družine, 19. marca 2021, je kard. Farrell, prefekt Dikasterija za laike, družino in življenje, napovedal serijo desetih katehez in videov. V njih nam sveti oče skupaj z družinami s petih celin želi spregovoriti o vsebini in duhu apostolske spodbude Amoris Laetitia. S preprostim in oprijemljivim jezikom želi nagovoriti vso Cerkev, zlasti krščanske družine. Vabi nas, da ponovno skupaj odkrijemo, kakšen velik dar je družina, ne glede na vse težave, ovire in izzive, s katerimi se ta danes spopada.

Kateheze so namenjene premišljevanju znotraj družine ali v skupnosti družin, še posebej v zakonskih skupinah, pri družinski katehezi, idr. Vsaka kateheza je razdeljena na štiri dele.

Cilj katehez je, da nas predvsem spodbudijo k razmisleku in medsebojnemu pogovoru, da najdemo nove poti v pastoralnem delovanju. Z njimi želi Cerkev družine opogumiti in jim pomagati v njihovem duhovnem in konkretnem vsakdanjem življenju. Sveti oče upa, »da se bo ob branju vsak čutil poklicanega, da se z ljubeznijo zavzame za družine, kajti te ‘niso težava, temveč so v prvi vrsti priložnost’.« (RL 7)

Na tem mestu objavljamo skupaj vse kateheze in video nagovore, ki so jih do sedaj pripravili na omenjenem dikasteriju. Seznam se sproti dopolnjuje.

1. kateheza, Hodimo skupaj

 

2. kateheza, Družina v luči Božje besede

 

3. kateheza, Poklicanost družine

 

4. kateheza, Ljubezen v zakonu

 

5. kateheza, Lepota ljubezni ‘za vedno’

 

 

Luka M.

Povej naprej.