Pričevanje družine Mejak ob Tednu za življenje: video

Objavljeno: 08. 10. 2021

|

Kategorije: Družina

<strong>Pričevanje družine Mejak</strong> ob Tednu za življenje: <em>video</em>

V društvu Gibanje za življenje, ki tradicionalno vsako leto v oktobru pripravlja program v Tednu za življenje, so posneli video – pričevanje družine Mejak, iz Ilirske Bistrice.

Teden za življenje letos nosi naslov: “Z veseljem do življenja skrbimo drug za drugega”.

S tem geslom letošnjega Tedna za življenje želimo znotraj  mednarodnega Leta družine poudariti »kulturo skrbi za drugega«, o kateri govori apostolska spodbuda Radost ljubezni (321): »Skrbimo drug za drugega, podpirajmo drug drugega in spodbujajmo se med seboj«.

Kultura skrbi za drugega je gotovo najprej značilna za ožjo družino, kjer starši noč in dan skrbijo za svoje otroke, vse od časa nosečnosti dalje pa preko rojstva, otroštva, šolske dobe, vse do odraslosti, in zakonci skrbijo drug za drugega, tudi v bolezni in v starosti, v pešanju življenjskih moči. O tej skrbi v družini nazorno govori pričevanje družine Mejak v spodnjem videoposnetku.

Obenem pa je kultura skrbi za drugega širša resničnost, odpira se navzven, gre preko generacij, razteza se v širšo družbo in jo blagodejno oblikuje v duhu svetovne človeške družine, svetovnega bratstva.

Pričevanje družine Mejak – YouTube

 

Foto: Posnetek zaslona

Obj.: Luka M.

 

Povej naprej.