Študijski dan o sporočanju družinske lepote in veselja

Objavljeno: 22. 10. 2021

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<strong>Študijski dan</strong> o sporočanju <em>družinske lepote in veselja</em>

Kako sporočati, komunicirati, govoriti o stvarnosti družine in kakšne predloge ponuja italijanska Cerkev na tem področju – o tem se bo razpravljalo na študijskem dnevu z naslovom »Sporočati lepoto družine«, ki ga pripravlja Papeška univerza Santa Croce.

»Sporočati lepoto družine« je naslov študijskega dneva, ki bo v petek, 29. oktobra, potekal na Papeški univerzi Santa Croce. Organizira ga tamkajšnja Fakulteta za komunikacijo ob 25. obletnici ustanovitve. Dogodek pa je prav tako umeščen v leto družine »Famiglia Amoris Laetitia«, razglašeno na željo papeža Frančiška kot del priprav na 10. svetovno srečanje družin, ki bo v Rimu junija 2022.

Cilj študijskega dneva je sporočati, posredovati in govoriti o lepoti družine v njeni raznovrstnosti in celovitosti, onkraj vseh predsodkov, stereotipov, groženj in težav, ki so povezani z družinsko stvarnostjo, izhajajoč pri tem iz papeževe apostolske spodbude Amoris Laetitia. Srečanje želi prav tako ponuditi konkretne predloge za komuniciranje o družini. Otvoritveni govor na temo »Cerkev in promocija družine« bo imel kardinal Gualtiero Bassetti, predsednik Italijanske škofovske konference.

»V tem letu, ki je posvečeno družini, ko tudi praznujemo 25. let naše fakultete, se nam je zdelo primerno premišljevati o prispevku, ki ga lahko kot komunikatorji damo k posredovanju lepote in veselja družinske ljubezni,« pravi dekan Fakultete za komunikacijo Daniel Arasa. Doda, da je družina »osnovni temelj družbe«, zato jo je treba »podpirati in spodbujati, da bo dajala odgovore v svetu, ki je pogosto brez upanja«. Kot nas spominja papeža Frančišek v apostolski spodbudi Amoris laetitia, »ljubezen goji vezi, ustvarja mreže integracije in gradi trdno družbeno zasnovo«.

Na programu študijskega dneva je tudi okrogla miza, ki se je bodo udeležili tiskovni predstavniki nekaterih italijanskih škofij.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.