Družina moli na 1. adventno nedeljo

Objavljeno: 25. 11. 2021

|

Kategorije: Družina

<em>Družina</em> moli na <strong>1. adventno nedeljo</strong>

Starši: povabimo otroke k adventnemu vencu. Če je otrok dovolj star, mu pokažimo, kako se prižge plamen in mu prepustimo, da prižge prvo svečo na vencu.

Ko se zberemo okoli mize, skupaj zapojemo pesem (lahko ob spremljavi kitare ali kakega drugega instrumenta):

Prva svečka zagorela nam na vencu je lepo,

vsemu svetu zdaj prepeva, kmalu Jezus rojen bo.

 

Voditelj: V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Bralec: Berilo iz knjige preroka Jeremija (Jer 33,14-16)

Glej, pridejo dnevi, govorí Gospod, ko izpolnim obljubo, ki sem jo dal Izraelovi in Judovi hiši. Tiste dni in tisti čas storim, da požene Davidu mladika pravičnosti; delal bo prav in pravično v deželi. Tiste dni bo Juda rešen in Jeruzalem bo prebival na varnem. Takole pa ga bodo imenovali: »Gospod, naša pravičnost.«

To je Božja beseda.

Vsi: Bogu hvala!

Oče ali mama:

Otroci veste, da mi starši od vas pričakujemo, da naredite vse tisto, kar je vaša naloga. Včasih se nam zdi, da nas ne jemljete dovolj resno. Potem običajno rečemo, da bomo prišli pogledat, kako ste pospravili svojo sobo, kako ste naredili domačo nalogo, ali kako ste se pripravili na test.

Tega vam ne govorimo, da bi vas strašili, ampak ker želimo, da bi se navadili na sprotno delo. Želimo, da bi to postala vaša navada in bi vam zlezla v kri. Nočemo, da bi nalogo delali le zaradi nas, ali iz ljubega miru. Privoščimo vam, da bi bili kolikor mogoče vedno pripravljeni za tisto, kar vas čaka.

Podobno je v našem duhovnem življenju. Jezus želi, da smo stalno pripravljeni na Njegov prihod, ker On nas čaka. Tega nam ne govori, da bi nas strašil, ampak da bi bili vedno v srcu pripravljeni na srečanje z Njim. On čaka na srečanje z nami in se ga veseli. Meni in tebi se hoče podariti v celoti. Močno upa, da bo tudi v nas našel to veselje in željo. Ni mu dovolj, da zgolj opravimo molitev in gremo k sveti maši. Želi, da bi odkrili veliko večji zaklad, da nas nikoli ne bi bilo strah srečati se z Njim, ampak bi bila to naša prva želja.

Bralec: Jezus, postal si človek, da bi se srečal iz oči v oči z menoj in vsakim človekom, da bi vsi prepoznali, kako nas imaš rad. Odpri nam srce, da te bomo z največjim veseljem sprejeli v svoje življenje.

Pesem:

Bog prihaja spet na zemljo, svoje mu srce odpri,

Čakaj, čakaj Ga ljubeče, vero v srcu si prižgi.

 

Skupaj lahko zmolimo še ostale večerne molitve:

  • O, Jezus blagoslovi me;
  • Sveti angel;
  • Zdrava Marija;
  • Slava Očetu.

Na koncu še upihnemo svečko.

 

Luka M.

Foto: Max Beck, Unsplash

Povej naprej.