Papeževo sporočilo za evropsko taizejsko srečanje mladih, ki poteka preko spleta

Objavljeno: 03. 01. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu, Mladi

Papeževo sporočilo za <strong>evropsko taizejsko srečanje mladih</strong>, ki poteka <em>preko spleta</em>

Papež Frančišek se je v sporočilu, ki ga je podpisal kardinal Parolin, obrnil na mlade iz Evrope, ki so se na virtualen način udeležili Taizejskega srečanja v Torinu z molitvijo in premišljevanjem o najbolj perečih temah z naslovom: Ste romarji zaupanja. Sporočila za to virtualno srečanje so poslali še patriarh Bartolomej, moskovski patriarh, generalni sekretar ZN in predsednica Evropske komisije.

Sporočilo za taizejsko srečanje

Dragi prijatelji, pandemija vam je še enkrat preprečila, da bi se ob koncu tega leta ponovno srečali na 44. evropskem srečanju mladih, ki ga animira Taizejska skupnost, kot je bilo predvideno. Počakati boste morali do julija, da se odpravite v Torino in doživite ta trenutek bratstva. Sveti oče moli v ta namen, že sedaj pa se v mislih in molitvi pridružuje vsem vam, ki ste prisotni na spletu in vam izreka svoje prisrčne pozdrave.

Vaše srečanje poteka v času, v katerem je veliko nemira. Številni se sprašujejo, če ima naš planet kako prihodnost? Kakšne odgovornosti moramo sprejeti, da bomo zagotovili njegovo varovanje in zemljo naredili primerno za bivanje? Kako lahko, medtem ko je polarizacija vedno večja, v skladu z vašo temo za prihodnje leto »postanemo tvorci edinosti«?

Namesto da bi se vdajali malodušju in se izogibali tem vprašanjem, ste se odločili, da se z njimi soočite, da skupaj iščete, molite, poslušate Božjo besedo, da bi ji dovolili, da razsvetli najbolj zapletene človeške položaje. Knjiga Apostolskih del ne navaja zaman, da so bili na binkoštni dan »vsi zbrani na istem kraju« (2,1). Ko smo skupaj, Sveti Duh veje na poseben način. S sinodo, ki poteka, skuša tudi Katoliška Cerkev postati bolj dostopna za delo Duha in vabi Kristusove učence, naj odkrijejo, kako zelo potrebujemo drug drugega.

Odločili ste se, da ne boste odvrnili pogleda od človeškega trpljenja in od trenutnih očitnih izrednih razmer, ampak boste gledali te resničnosti z zaupanjem, ki vam je dano, da sodelujete pri rešitvah. Kajti če ne manjka razlogov za tesnobo, je prav tako res, da Božji Duh ne neha delovati in vzbujati ustvarjalcev bratstva, solidarnosti in edinosti. Na to se pripravljate, ko se odpirate prisotnosti vstalega Kristusa in mu  dovolite, da združuje vaša srca.

Sveti oče prosi Svetega Duha, naj blagoslovi vas, mlade katoličane, pravoslavce, protestante, ki se z mislijo in molitvijo združujete na evropskem srečanju, in vas izroča v varstvo Device Marije. Bodite še naprej romarji zaupanja tam, kamor vas Gospod pošilja!

Kardinal Pietro Parolin,
državni tajnik

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.