Predsednik Borut Pahor pri papežu Frančišku

Objavljeno: 07. 02. 2022

|

Kategorije: Cerkev v Sloveniji

Predsednik <strong>Borut Pahor</strong> pri <em>papežu Frančišku</em>

Sveti oče je v torek, 7. februarja, sprejel v avdienco g. Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije, ki se je zatem srečal s kardinalom Pietrom Parolinom ter tajnikom za odnose z državami msgr. Paulom Richardom Gallagherjem.

Med prisrčnimi pogovori na Državnem tajništvu v okviru tridesete obletnice priznanja Slovenije s strani Svetega sedeža in vzpostavitve diplomatskih odnosov, so izrazili zadovoljstvo nad pozitivnimi bilateralnimi odnosi in glede dialoga, ki poteka med Cerkvijo in slovenskimi civilnimi oblastmi.

Nadalje so se med pogovori soočili s tematikami mednarodnega in regionalnega značaja, med njimi regionalno sodelovanje, širitev Evropske unije v dežele zahodnega Balkana ter situacija v Ukrajini.

Izjava predsednika Boruta Pahorja

Predsednik Borut Pahor je v izjavi spregovoril o srečanju s papežem Frančiškom. V luči 30. obletnice vzpostavitve odnosov med državama, je predsednik Pahor v pogovoru izrazil hvaležnost za tedanjo odločno podporo Svetega sedeža v procesu osamosvajanja Slovenije in poudaril, da je pomembno prispevala k nadaljnji uspešni poti Slovenije v mednarodno skupnost.

 


Vir: Vatican News

Foto: posnetek zaslona

Obj.: M. B.

Povej naprej.