Papež Frančišek ponovil vabilo k molitvi in postu za mir v Ukrajini

Objavljeno: 28. 02. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež Frančišek ponovil <strong>vabilo k molitvi in postu</strong> <EM>za mir v Ukrajini</EM>

Po molitvi in blagoslovu je papež Frančišek dejal, da smo v teh dneh pretreseni zaradi vojne in je ponovil povabilo, da naj bo pepelnična sreda dan molitve in posta za mir v Ukrajini. Ukrajina

Dragi bratje in sestre! Te dni smo bili pretreseni zaradi nečesa tragičnega: vojne. Večkrat smo molili, da ne bi šlo po tej poti. In ne prenehajmo moliti, še bolj intenzivno prosimo Boga. Zaradi tega ponavljam povabilo, da naj bo 2. marec, pepelnična sreda, dan molitve in posta za mir v Ukrajini. Dan, ko bomo blizu trpljenju ukrajinskega ljudstva, da se bomo čutili bratje in bomo prosili Boga za konec vojne.

Kdor se gre vojno, pozablja na človeštvo. Ne izhaja iz ljudi, ne gleda na konkretno življenje oseb, ampak postavi pred vse lastne interese in oblast. Zanaša se na peklensko in perverzno logiko orožja, ki je zelo daleč od Božje volje. In oddalji se od običajnih ljudi, ki si želijo mir. V vsakem sporu so preprosti ljudje resnična žrtev, ki na svoji koži plača norost vojne. Mislim na ostarele, ki v teh urah iščejo zatočišče, na mame na begu s svojimi otroki … Bratje in sestre so, za katere je potrebno takoj odpreti humanitarne koridorje in jih sprejeti. … Ponavljam: naj umolkne orožje! Bog je na strani tistih, ki delajo za mir, ne s tistimi, ki uporabljajo nasilje. Kajti kdor ljubi mir … »zavrača vojno kot orodje za kršitev svobode drugih ljudi in kot sredstvo za reševanje mednarodnih sporov«.

 


 Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.