Papež roti, naj se preneha z napadi v Ukrajini in naj prevladata pogajanje ter zdrava pamet

Objavljeno: 07. 03. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<em>Papež roti</em>, naj se preneha z napadi v Ukrajini in <strong>naj prevladata pogajanje ter zdrava pamet</strong>

Papež Frančišek je po molitvi in blagoslovu pozval, da se v resnici zagotovi humanitarni koridor v Ukrajini. Zahvalil se je vsem, ki sprejemajo begunce iz Ukrajine. Zahvalil se je novinarjem, ki tvegajo življenje, da poročajo od tam. Zagotovil je tudi, da je Sveti sedež pripravljen narediti vse, da se postavi v službo miru.

Dragi bratje in sestre, v Ukrajini tečejo reke krvi in solz. Ne gre samo za vojaški poseg, temveč za vojno, ki seje smrt, uničenje in revščino. Žrtev je vedno več, kakor tudi oseb na begu, še zlasti mam in otrok.

Poziv, da se zagotovi humanitarni koridor

Odločno pozivam, da se v resnici zagotovijo humanitarni koridorji ter da je zagotovljen in omogočen dostop pomoči zasedenim področjem, da se ponudi življenjsko potrebna pomoč našim bratom in sestram, ki jih morijo bombe in strah.

Zahvala tistim, ki sprejemajo begunce

Zahvaljujem se vsem tistim, ki sprejemajo begunce. Še zlasti pa rotim, da se preneha z oboroženimi napadi in prevlada pogajanje ter prevlada zdrava pamet. Naj se ponovno začne spoštovati mednarodno pravo!

Zahvala novinarjem

Želim se zahvaliti novinarkam in novinarjem, ki zaradi zagotavljanja informacij tvegajo svoje življenje. Hvala, bratje in sestre, za vaše delo! Delo, ki nam omogoča, da smo blizu drami tega prebivalstva in nam omogoča, da vidimo, kako kruta je vojne. Hvala, bratje in sestre. Skupaj molimo za Ukrajino. Pred nami so njene zastave. Skupaj kot bratje molimo k Mariji, kraljici Ukrajine. Zdrava Marija…

Sveti sedež v službi miru

Sveti sedež je pripravljen narediti vse, da se postavi v službo tega miru. V teh dneh bosta šla v Ukrajino dva kardinala, da bi bila v pomoč ljudem, jim pomagala. Kardinal Krajewski, elemozinjer, da bo nesel pomoč pomoči potrebnim in pa kardinal Czerny, prefekt ad interim Dikasterija za celostni človeški razvoj. Navzočnost teh dveh kardinalov tam, ni samo navzočnost papeža, temveč vsega krščanskega ljudstva, ki hoče biti blizu in reči: »Vojna je norost! Ustavite se, prosim vas! Ozrite se na to krutost!«

 


Vir: Vatican News

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.