Pobuda Molitve-za-volitve.si

Objavljeno: 15. 03. 2022

|

<strong>Pobuda </strong><em>Molitve-za-volitve.si</em>

Še pred začetkom posta in pred to strašno vojno, ko se je svet v tednu dni povsem spremenil, smo razmišljali o tem, kaj je edina možnost za pravo sobivanje. Prepričani smo, da do sodelovanja lahko pripeljejo samo pogovor, odprtost, dobronamernost in dobrohotnost. Z vojno v Ukrajini se je ta razmislek še poglobil in smo še bolj prepričani v potrebo po molitvi za vse. Tako smo tudi pripravili spletno stran s posebnim povabilom za obdobje sedmih tednov pred volitvami.

Kaj ponuja ta pobuda?

Spletna stran molitve-za-volitve.si vam ob ustreznem kliku dodeli politika in stranko, za katerega boste molili. To ne pomeni molitve za uspeh na volitvah, ampak za to, da bi dodeljeni predstavnik in njegova stranka izpolnili v življenju svoje poslanstvo, ki jim ga daje Bog. Če se ob tem še prijavite, boste vsak ponedeljek do 25. aprila, dneva po volitvah prejemali tedensko kratek video z spodbudo, z nagovorom in kratko molitvijo.

Kaj je osnovni motiv, zakaj se v tej pobudi moli za vse stranke?

Kristjani nismo izvzeti iz obsojanja in zavračanja drugače mislečih v političnem in svetovnonazorskem smislu. Toda krščanski nauk nas vabi, da naredimo korak naprej.

Cerkev je vedno molila za voditelje, prav tako nas k temu vabi Sveto pismo.

V globini se zavedamo, da so vsi ljudje božji otroci, in če odpremo srce, lahko slišimo in vidimo širše in dlje, bolje razumemo in najdemo skupne poti naprej. Naj ob tem poudarimo, da so naše vrednote vseskozi nespremenjene in jasne.

Skupino katoličanov – laikov Molitve za volitve koordinira Helena Reberc, posvečena sestra v Skupnosti Emanuel.

 

Povej naprej.