Kardinal Czerny se v papeževem imenu odpravlja na Slovaško

Objavljeno: 16. 03. 2022

|

<strong>Kardinal Czerny</strong> se v papeževem imenu odpravlja <em>na Slovaško</em>

Kardinal Michael Czerny se na željo papeža Frančiška ponovno podaja na poslanstvo proti Ukrajini, da bi »izrazil bližino svetega očeta vsem, ki z bolečino živijo posledice vojne«.

Prefekt ad interim Dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju, kardinal Michael Czerny, ki se je pred kratkim vrnil iz Madžarske, se v sredo, 16. marca, podaja na Slovaško, od koder bo odšel na obmejno območje z Ukrajino. »Papež Frančišek z molitvijo spremlja to poslanstvo, kot tudi poslanstvo prejšnjih dni, in želi po Njegovi Eminenci biti blizu vsem, ki bežijo pred spopadi in trpijo zaradi nasilja drugih ljudi,« piše v izjavi Matteo Bruni, direktor Tiskovnega urada Svetega sedeža.

Kardinal je bil od 8. do 11. marca v Budimpešti, kjer se je srečal s številnimi ukrajinskimi begunci. Večina jih je prispela v madžarsko prestolnico, da bi zatem odšla v druga evropska mesta. Obiskal je tudi karitativne centre, ki pomagajo preseljenim osebam. Iz obmejnega kraja Barabaś je obiskal še ukrajinsko mesto Beregove.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.