Sveti oče bo 25. marca Rusijo in Ukrajino posvetil Marijinemu brezmadežnemu srcu

Objavljeno: 16. 03. 2022

|

<strong>Sveti oče</strong> bo 25. marca <em>Rusijo in Ukrajino posvetil Marijinemu brezmadežnemu srcu</em>

V petek, 25. marca, bo med spokornim bogoslužjem, ki ga bo vodil ob 17. uri v baziliki sv. Petra, papež Frančišek posvetil Rusijo in Ukrajino Marijinemu brezmadežnemu srcu. Isto dejanje bo istega dne v Fatimi kot poslanec svetega očeta opravil papežev elemozinjer kardinal Krajewski.

 

Pripravljalna molitev devetdnevnice za posvetitev Rusije in Ukrajine Marijinemu brezmadežnemu srcu

O brezmadežno srce Marijino, sveta Mati Božja in naša najblažja Mati. Ozri se na stisko, v kateri sta se znašla Cerkev in vse človeštvo zaradi širjenja brezbožnosti, materializma in preganjanja katoliške vere, zaradi zmot, na katere si opozarjala v Fatimi.

Ti si srednica vseh milosti. Izprosi nam milost, da bi vsi škofje sveta v skupnosti s papežem posvetili Rusijo in Ukrajino tvojemu brezmadežnemu srcu 25. marca 2022. S to posvetitvijo upamo – kot si nam povedala v Fatimi – da se bo ob času, ki ga je določil Bog, Rusija spreobrnila in bo človeštvu podeljeno obdobje miru. Upamo, da se bo s to posvetitvijo kmalu približalo zmagoslavje Tvojega brezmadežnega srca in bo Cerkev pristno prenovljena v sijaju čistosti katoliške vere, svetosti bogoslužja in svetosti krščanskega življenja.

O Kraljica svetega rožnega venca in naša najblažja Mati, obrni svoje usmiljene oči k papežu, škofom in k vsakemu izmed nas ter usliši našo gorečo in zaupljivo molitev. Amen.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.