Družinski rožni venec ob Letu družine

Objavljeno: 17. 03. 2022

|

Kategorije: Družina

<em>Družinski</em> rožni venec ob <strong>Letu družine</strong>

V teh težkih in negotovih časih, ko se nemočni sprašujemo, kaj sploh lahko naredimo za boljši svet, ima Marija za nas jasen poziv: “Molite rožni venec!”

V Letu družine Amoris Laetitia smo dobili tudi Družinski rožni venec. Namenjen je vsem družinam, da bi poživile molitveno življenje. Papež Frančišek pravi: »Družina, ki moli skupaj, ostane skupaj« (AL, 227). Molimo ga lahko tudi povezani z drugimi družinami.

Rožni venec za družino sta skrbno pripravila Papeževa svetovna mreža molitve in Dikasterij za laike, družino in življenje. Meditacije so kratke, vzete iz Amoris Laetitia, spremljajo pa jih kratka vprašanja in slike, ki vam lahko pomagajo pri premišljevanju.

Povabljeni, da se pridružitev molitveni navezi in prošnjam svoje družine pridružite tudi prošnje vseh tistih družin, ki so v tem trenutku v veliki stiski in so izjemno preizkušane.

Leto družine Amoris laetitia smo začeli na praznik sv. Jožefa, 19. marca 2021 in se bo zaključilo z 10. Svetovnim srečanjem družin od 22. do 26. junija. Glavno dogajanje s simpozijem bo potekalo v Rimu, po vseh škofijah vesoljne katoliške Cerkve pa bodo organizirana srečanja družin s spremljevalnim programom.

Več obvestil o svetovnem srečanju družin bomo objavili naknadno.

 

Luka Mavrič

Povej naprej.