Papež Frančišek: Vera raste v veselju in se krepi v darovanju

Objavljeno: 04. 04. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež <strong>Frančišek</strong>: <em>Vera raste v veselju in se krepi v darovanju</em>

Ob koncu svete maše v Floriani, ki se je je udeležilo okoli 20.000 vernikov, je papež Frančišek izrazil zahvalo državnim in cerkvenim oblastem ter vsem državljanom in vernikom Malte in Goza, posebej pa pozdravil tudi pripadnike ostalih krščanskih skupnosti in drugih verstev. Povabil je k molitvi za Ukrajino.

»Na teh otokih se diha čut Božjega ljudstva. Pojdite naprej in ne pozabite, da vera raste v veselju in se krepi v darovanju. Nadaljujte z verigo svetosti, ki je mnoge Maltežane privedla k navdušenemu darovanju Bogu in drugim,« je dejal.

Besede je namenil tudi mladim, ki so prihodnost: »Dragi mladi prijatelji, z vami delim najlepšo stvar življenja. Veste, kaj je? To je veselje, ki se daje v ljubezni, ki nas osvobaja. To veselje ima ime: Jezus. Želim vam lepote zaljubljenosti v Jezusa, ki je Bog usmiljenja, ki verjame v vas, z vami sanja, ljubi vaša življenja in vas ne bo nikoli razočaral.«

Povabil je še k molitvi za mir v Ukrajini. »Gospod naj vas spremlja in Marija naj vas varuje. Prosimo jo sedaj za mir, z mislijo na humanitarno tragedijo trpinčene Ukrajine, ki je še vedno bombardirana v tej bogoskrunski vojni. Ne utrudimo se moliti in pomagati trpečim,« je dejal in z zbranimi molil molitev Angel Gospodov.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.