Papež o pokolu v Buči: Vedno bolj grozne okrutnosti

Objavljeno: 07. 04. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu

Papež o <strong>pokolu v Buči</strong>: <em>Vedno bolj grozne okrutnosti</em>

Ob koncu splošne avdience, 6. aprila 2022, je papež Frančišek ponovno spregovoril o vojni v Ukrajini in pozval k molitvi. Posebej je spomnil na pokol v Buči, ki je pred nekaj dnevi pretresel svet.

»Nedavne novice o vojni v Ukrajini ne prinašajo olajšanja in upanja, temveč govorijo o novih grozodejstvih, kot je pokol v Buči. Vedno bolj grozne okrutnosti, storjene tudi nad civilisti, nemočnimi ženskami in otroki. To so žrtve, katerih nedolžna kri vpije v nebo in prosi: “Naj se konča ta vojna! Naj umolkne orožje! Naj se neha sejati smrt in uničenje!”,« je dejal sveti oče in pozval k skupni molitvi v ta namen.

Za nekaj trenutkov se je zbral v tišini, zatem pa pred sabo razgrnil ukrajinsko zastavo, ki so mu jo včeraj prinesli ravno iz Buče. Na odru dvorane Pavla VI. se je papežu pridružilo tudi nekaj ukrajinskih otrok. »Včeraj so mi ravno iz Buče prinesli to zastavo. Ta zastava prihaja iz vojne, ravno iz tega mučenega mesta Buča. Spremlja jo nekaj ukrajinskih otrok. Pozdravimo jih in skupaj zanje molimo,« je dejal in pobožal vsakega od otrok, jim na glavo položil roko, jim namenil nasmeh ter poklonil čokoladna velikonočna jajca.

»Ti otroci so morali pobegniti in priti v tujo deželo. To je eden od rezultatov vojne. Ne pozabimo jih in ne pozabimo ukrajinskega ljudstva. Težko je biti izkoreninjen iz lastne zemlje zaradi vojne,« je še zatrdil, zložil ukrajinsko zastavo, jo poljubil in blagoslovil.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.