Križev pot v Koloseju: Premišljevanja pripravile družine

Objavljeno: 11. 04. 2022

|

Kategorije: Cerkev po svetu

<strong>Križev pot</strong> v Koloseju: <em>Premišljevanja pripravile družine </em>

Premišljevanja in molitve križevega pota na veliki petek, ki bo letos ponovno potekal v rimskem Koloseju, so pripravile družine.

»Ob letu, posvečenem družini, v katerem Cerkev obhaja pet let od apostolske spodbude Amoris laetitia, se je papež Frančišek odločil, da bo pripravo besedil meditacij in molitev za križev pot na veliki petek zaupal nekaterim družinam, ki so povezane s katoliškimi skupnostmi in združenji za prostovoljstvo in pomoč,« sporočajo s tiskovnega urada Svetega sedeža. Glede na izbrane teme bodo družine tudi nosile križ med eno in drugo postajo križevega pota.

Križev pot na veliki petek, 15. aprila, bo letos ponovno potekal v Koloseju, potem ko so ga zadnji dve leti zaradi pandemije pripravili na Trgu svetega Petra. Leta 2020 je premišljevanja ob štirinajstih postajah pripravila zaporniška župnija v zaporu »Due palazzi« iz Padove: med njimi je bilo pet zapornikov, družina, ki je zaradi umora izgubila enega izmed svojih članov, hči obsojenca na dosmrtno ječo, vzgojiteljica v zaporu, nadzorni sodnik, mati zapornika, katehistinja, redovnik-prostovoljec, zaporniški policist ter duhovnik, ki je bil obsojen in ga je sodišče po osmih letih rednega sojenja oprostilo. Leta 2021 pa so križev pot pripravili otroci in mladi: skavti iz italijanskega stega »Foligno I« ter otroci iz rimske župnije svetih ugandskih mučencev.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.