Vatikansko baziliko bodo ob veliki noči ponovno krasile slovenske orhideje

Objavljeno: 11. 04. 2022

|

Vatikansko baziliko bodo <strong>ob veliki noči</strong> ponovno krasile <em>slovenske orhideje</em>

Trg sv. Petra in vatikansko baziliko bodo v velikem tednu krasile slovenske orhideje. Cvetlične aranžmaje bosta pripravila slovenska strokovnjaka za floristiko in hortikulturo Sabina Šegula in Peter Ribič.

Cvetlično okrasitev na Trgu sv. Petra ob veliki noči bodo pripravili »nizozemski cvetličarji in profesorja floristike iz Nakla v Sloveniji ob sodelovanju vatikanskih vrtnarjev, ki bodo na veliki petek delali ves dan, da bi pripravili in dokončali okrasitev za naslednji dan«, piše v sporočilu governatorata države mesta Vatikan.

V skladu s tradicijo bodo okrasitev Trga sv. Petra v velikem tednu opravili delavci vatikanske Službe za infrastrukturo in storitve v sodelovanju s tistimi, ki so poklonili rastline in cvetje. Oljčne vejice, ki se bodo delile na cvetno nedeljo, prispevajo Nacionalno združenje Città dell’Olio, župani Città dell’Olio v Laciju in družina Caputo iz Taranta. Palme bo priskrbel Urad za bogoslužna slavja. Palmureli, kot se imenujejo palmovi listi spleteni v butaro, pa bodo prišli iz Sanrema. Cvetličarsko podjetje Flora Olanda iz Rima bo dobavilo velika oljčna drevesa, ki bodo postavljena ob kipih svetih Petra in Pavla, ki stojita pred ploščadjo vatikanske bazilike.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.