Šmarnično branje za otroke in odrasle

Objavljeno: 25. 04. 2022

|

Kategorije: Vera, Zanimivosti

<strong>Šmarnično branje</strong> za <em>otroke in odrasle</em>

Slovenski katehetski urad po pooblastilu Slovenske škofovske konference za leto 2022 skupaj s Celjsko Mohorjevo družbo vabi k branju:

  • šmarnic za otroke z naslovom Marija ima rada vse otroke avtorice Špele Pahor in
  • šmarnic za odrasle z naslovom Marija ima mnogo oblek avtorja p. Branka Petauerja.

Šmarnice za otroke Marija ima rada vse otroke nam v živahnih dialogih in pismih z vseh koncev sveta predstavijo življenje otrok v misijonih.

Seznanijo nas s poslanstvom misijonarjev in nas hkrati vabijo, da bi prepoznali, kako nas »Bog res kliče tudi po ljudeh in vsakdanjih dogodkih«. In vse to z namenom, da naše »življenje postane dar za Boga«. S pomočjo šmarničnih nalog bomo letošnje spodbude vsak dan znova izročali naši nebeški Materi Mariji. K pogovoru o misijonih pa bo otroke spodbujala tudi družabna igra, ki jo bodo skozi mesec sestavili z zbiranjem dnevnih kartončkov.

Šmarnice za odrasle Marija ima mnogo oblek nas vabijo na romanje v različna romarska svetišča, kjer se srečujemo z raznolikimi upodobitvami Božje Matere. Nekatere so povezane s posebnimi dogodki ali zgodovino kraja, druge z ljubeznijo in hvaležnostjo molivcev, ki so z ustvarjanjem čudovitih Marijinih podob in pesmi izrazili svojo vdanost nebeški Kraljici. Naj bodo tudi za sodobnega človeka spodbuda, da »z večjo vero, ko stopi človek k Mariji, bolj ji odpre vrata svojega srca, da lahko deluje. Še lepše povedano, Marija vstopa v srce pred Jezusom, ga pripravi in pusti, da Jezus naredi čudež.«

 


Vir: Sporočila slovenskih škofij

Foto: Unsplash

Obj.: M. B.

Povej naprej.