Sveti oče: Mir v Evropi in na svetu izročimo Materi Mariji

Objavljeno: 06. 05. 2022

|

Sveti oče: <strong>Mir v Evropi in na svetu</strong> <em>izročimo Materi Mariji</em>
Papež Frančišek vztrajno poziva k miru tako v Evropi kot po vsem svetu. Med splošno avdienco v sredo, 4. maja, je povabil, naj še posebej v mesecu maju molimo rožni venec ter Devico Marijo prosimo za dar miru.

Zaradi bolečega kolena sveti oče ni mogel stopiti do vernikov, ki so se udeležili splošne avdience, da bi jih pozdravil, segel v roko, blagoslovil in pobožal otroke, izmenjal nekaj besed. Ostal je na svojem stolu, in nekateri posamezniki in tudi skupine so pristopili k njemu. Sam se je ponovno opravičil in izrazil upanje, da bo ta nevšečnost kmalu minila.

Med pozdravnimi nagovori v različnih jezikih je pozval k zaupnemu češčenju Jezusove Matere, ki je »učiteljica molitve in duhovnega življenja«. »Mesec maj je posvečen Materi Božji, ki je tudi naša Mati. Vabim vas, da po njeni priprošnji prosite za svoje osebne namene, namene Cerkve in mir na svetu,« je spodbudil nemško govoreče vernike.

Poljske romarje pa je spomnil na blaženega kardinala Wyszyńskega, ki je v najtežjih trenutkih poljske zgodovine učil zaupanja v Marijo: »Po njegovem zgledu izročite Sveti Devici usodo svoje domovine in mir v Evropi.«

K molitvi rožnega venca je papež povabil portugalsko govoreče udeležence splošne avdience: »Pravkar smo začeli mesec maj, ki po izročilu poziva krščansko ljudstvo, naj poveča vsakodnevna dejanja češčenja Device Marije. Skrivnost njenega miru in njenega poguma je bila ta gotovost: Bogu ni nič nemogoče. Pomembno je, da se to naučimo z Božjo Materjo; s hvaležnostjo vsak dan molimo rožni venec.«


Vir: Vatican News

Foto: Vatican News

Obj.: M. B.

Povej naprej.