Gabriella Gambino o začetku srečanja družin

Objavljeno: 23. 06. 2022

|

<strong>Gabriella Gambino </strong><em>o začetku srečanja družin</em>

V Rimu se je v sredo, 22. junija, začelo X. svetovno srečanje družin, ki bo trajalo do nedelje, 26. junija 2022. Podtajnica Dikasterija za laike, družino in življenje Gabriella Gambino za Vatican News pravi, da je danes nujno potrebno ponovno začeti z oznanjevanjem lepote zakona in družine.

Tema tokratnega srečanja je »Družinska ljubezen: poklicanost in pot do svetosti. Na nocojšnjem festivalu, s katerim se začne srečanje, je približno dva tisoč delegatov, povabljenih iz 120 držav, izbranih s strani škofovskih konferenc, sinod vzhodnih Cerkva in mednarodne cerkvene resničnosti. Srečanje poteka v težkem času za človeštvo, ki sta ga na preizkušnjo spravila pandemija in vojna. Gabriella Gambino, podtajnica Dikasterija za laike, družino in življenje, organizatorka dogodka je o tem spregovorila za Vatican News.

Gabriella Gambino, podtajnica Dikasterija za laike, družino in življenje, kakšno upanje vidite v tem dogodku?
Po celem letu, ki smo ga ob vsem opravljenem velikem delu posvetili družinski pastorali, verjamem, da je res čas, da skupaj z družinami, s pastirji in družinami skupaj »sestavljamo Cerkev«. Gre torej za upanje, ki naj bi ga prineslo srečanje, upanje, da bomo od svetega očeta slišali spodbudne besede, da bomo ob koncu tega leta družine lahko skupaj nadaljevali pot. Verjamem, da je veliko upanje sprožiti procese prenove družinske pastorale, da bi lahko prisluhnili družinam, da bi še naprej hodili z njimi.

 


Vir: Vatican News

Foto: Vatican Media

Obj.: M. B.

Povej naprej.