Kateheze za zakonske skupine 2022/23: Razločevanje

Objavljeno: 15. 09. 2022

|

Kategorije: Družina, Gradiva, Zakonci

<strong>Kateheze</strong> za <em>zakonske skupine</em> 2022/23: <strong>Razločevanje</strong>

Osrednja tema katehez za zakonce v pastoralnem letu 2022/23 je razločevanje. Odločitev za to temo je bila sprejeta potem, ko so na 10. svetovnem srečanju družin junija letos v Rimu mnogi zakonski pari kot pričevalci izpostavili nujnost, da se znamo v vsakdanjem zakonskem in družinskem življenju prav odločati, tako v velikih kot malih stvareh. Poudarili so, da je to nekaj, kar se lahko vsi naučimo in da se pravzaprav moramo naučiti za življenje v veri.

Zanimivo je, da je tudi papež Frančišek konec avgusta začel z nizom katehez o razločevanju. Pričakujemo lahko torej kar nekaj njegovih katehez, ki jih bomo opremili z vprašanji za pogovor v skupini in bodo služila kot gradivo za srečanja zakoncev. Kateheze bomo objavljali sproti.

Za zdaj pa objavljamo prve tri kateheze o razločevanju. Prvi dve katehezi sta iz nagovora zakoncev Soren in Ever Johnson, junija v Rimu. Tretja kateheza pa je prva v nizu katehez papeža Frančiška o razločevanju. Poleg tega dajemo na uporabo tudi prevod evharistične adoracije z junijskega srečanja v Rimu, ki vse zakonce vabi k premišljevanju o daru zakramenta sv. zakona ob odlomku iz evangelija o čudežu v Kani Galilejski.

 

1. kateheza, Razločevanje 1 (Soren J.)

2. kateheza, Razločevanje 2 (Ever J.)

3. kateheza, Naporno, a nujno (papež Frančišek)

Evharistična adoracija na 10. SSD (Kana Galilejska)

 

Luka Mavrič

Povej naprej.