Škof Slomšek in LGBTQI ideologija o vzgoji

Objavljeno: 28. 09. 2022

|

Kategorije: Družina, Zanimivosti

<strong>Škof Slomšek</strong> in <strong>LGBTQI ideologija</strong> o <em>vzgoji</em>

Poskusimo se vživeti v otroka, kaj vse bo moral »razumeti« zaradi sprememb Družinskega zakonika, ki jih hočejo vsiliti predlagatelji, ki podpirajo LGBTQI+… ideologijo.

Po novem bo moral otrok sprejeti celo vrsto laži.

Ko bo otrok posvojen s strani dveh homoseksualcev ali transseksualcev in se bo spraševal, kdo je zdaj njegov oče in katera je njegova prava mama, ga bomo »tolažili« z argumentom, da on res ne potrebuje mame in očeta, ampak le dve ljubeči osebi. Ker očetovstvo in materinstvo je le zastarel stereotip.

Ko bodo odraščajoči fantje iskali svojo moško identiteto in bodo dekleta iskala svojo ženstvenost v sebi, bodo v šolah poslušali o tem, da moškost in ženskost v bistvu ne obstajata, ampak da gre le za socialni konstrukt in stereotip, ki se ga je treba čim prej otresti, da v družbi nismo obremenjeni s predsodki. Ta osvoboditev iz ujetosti v moškost in ženskost naj bi bilo nujna za končno enakopravnost vseh.

Ko se bodo kot najstniki v svoji čustveni labilnosti spraševali, zakaj se njihovo razpoloženje tako hitro menja in zakaj se tako počutijo, kot se, jim bomo ponujali odgovor, da so najbrž ujeti v telesu drugega spola in da imajo pravico do zamenjave spola.

Ko bodo iskali zdrav odnos do spolnosti, jih bomo usmerjali v eksperimentiranje na vse mogoče načine, češ da bodo šele tako odkrili sebe, svoj »pravi spol« in svojo spolno usmerjenost.

Kako drugače se v primerjavi s tem berejo misli blaženega Antona Martina Slomška o družini, starših in otrocih, čigar nedeljo zdaj obhajamo:

»Starši so Božji namestniki in morajo otroke vzgajati po božji volji.«

»Otroci so najdragocenejše, kar jim je Bog posodil.«

»Otroci so dragi kamni na poročnem prstanu.«

»Otrok je gorčično seme, ki ga starši sejejo in gojijo.«

»Ko mati otroku med dojenjem gleda v oči, mu kaže dobrega nebeškega Očeta, ki je ustvaril njeno materinsko dobroto, katero zdaj uživa.«

»Očetje spominjajo na stebre, ki podpirajo hišo, mater in otroke, ali palice v vinogradu, ki podpirajo trto.«

»Otroci so drevesa, vrtnarji ste vi starši vzgojitelji.«

»Očetova molitev in materine solze za otroke pred Bogom ne bodo izgubljene.«

 

Luka Mavrič

Foto: Župnija Čemšenik

Povej naprej.