Papež: Svetovno prvenstvo v nogometu naj pospešuje bratstvo in mir

Objavljeno: 25. 11. 2022

|

Papež: <strong>Svetovno prvenstvo v nogometu naj pospešuje bratstvo in mir</strong>
Papež je izrazil bližino prebivalcem indonezijskega otoka Java. Ponovno je pozval k molitvi za mir in spomnil na obletnico genocida holodomor v Ukrajini. Pozdravil pa je tudi nogometaše in vse, ki spremljajo svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju.

Ob koncu splošne avdience, 23. novembra, je sveti oče izrazil bližino prebivalcem indonezijskega otoka Java, ki ga je prizadel močan potres, ter za vse umrle in ranjene zagotovil svojo molitev.

Ponovno je pozval k molitvi »za mir na svetu in za konec vseh konfliktov«, pri čemer je posebej izpostavil »strašno trpljenje ljubega in mučenega ukrajinskega ljudstva«. Spomnil je, da bo prihodnjo soboto potekala obletnica gladomora (holodomora), genocida ukrajinskega ljudstva, ki ga je v Ukrajini v letih 1932-33 izvedel Stalin z namernim iztrebljanjem s stradanjem. »Molimo za žrtve tega genocida in molimo za mnoge Ukrajince, otroke, ženske in starejše, ki danes trpijo mučeništvo agresije,« je pozval papež.

Med drugim pa je pozdrave namenil nogometašem, navijačem in gledalcem, ki spremljajo svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju: »Naj je ta pomemben dogodek priložnost za srečanje in harmonijo med državami ter naj pospešuje bratstvo in mir med narodi.«


Vir: Vatican news

Foto: Vatican media

Obj.: HŠ

Povej naprej.