Družina moli na silvestrovo

Objavljeno: 29. 12. 2022

|

Kategorije: Družina

<strong>Družina</strong> moli na <em>silvestrovo</em>

Obred začnemo pri družinski mizi, na katero smo postavili križ, svečo, Sveto pismo, blagoslovljeno vodo in kadilo. Če je običaj drugačen, lahko obred začnemo tudi pri jaslicah.

Pesem: Tam stoji pa hlevček (ali katera druga božična)

Oče ali mama: Na zadnji dan leta se vsi skupaj kot družina zahvalimo Bogu za vse prejet milosti v preteklem letu in ga prosimo za pomoč v novem.

Molimo. Bog, naš Oče, ob sklepu starega leta se ti iz vsega srca zahvaljujemo za vse prejete milosti in vsak trenutek življenja: srečen in manj srečen. Vse to darujemo tebi in te prosimo, blagoslovi nas, naše življenje in naš dom, da nas bo vse, kar se v njem dogaja in se bo dogajalo, vodilo k tebi. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Vzamemo blagoslovljeno vodo in kadilo in blagoslovimo vse prostore našega doma. Medtem molimo veseli del rožnega venca in prepevamo božične pesmi. Nato se vrnemo nazaj k mizi, kjer oče ali mama zaključi z molitvijo:

Nebeški Oče, v tvoje roke izročamo leto, ki ga začenjamo. Ne vemo, kaj nam bo prineslo, kako se bo končalo, a zaupamo v tvojo previdnost in verujemo, da nas ne boš zapustil. Naj te slavimo in hvalimo, molimo in poveličujemo ter si prizadevamo, da bomo dan za dnem, uro za uro, hodili po poti, ki nam jo kaže tvoj Sin Jezus Kristus, ki s teboj živi in kraljuje vekomaj. Amen.

Pesem: Sveta noč


 

Obj. Luka M.

 

Povej naprej.