Novoletno taizejsko Evropsko srečanje mladih 2023/24 bo v Ljubljani:-)

Objavljeno: 02. 02. 2023

|

Kategorije: Mladi, Novice

Novoletno taizejsko <strong>Evropsko srečanje mladih 2023/24</strong> bo v Ljubljani:-)

Novoletno taizejsko srečanje bo konec tega leta potekalo v Ljubljani. To je naznanil prior iz Taizeja brat Alois. Veselje je veliko predvsem med mladimi iz Slovenije.

 

Vsako leto se mladi različnih narodnosti in veroizpovedi zberejo v enem od evropskih mest. Del srečanja so skupne molitve, pogovori v malih skupinah, delavnice in spoznavanje med udeleženci. Namen srečanja je mlade spodbuditi, da postanejo nosilci miru in sprave, so zapisali v sporočilu za javnost na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji.

Srečanje bo v Ljubljani potekalo od 28. decembra 2023 do 1. januarja 2024. Organizirano bo že 46., tokrat prvič v Sloveniji. Na povabilo iz Slovenije ga bo organizirala taizejska skupnost v sodelovanju z Nadškofijo Ljubljana in drugimi krščanskimi Cerkvami ter s podporo mesta Ljubljana. Mlade romarje bodo na svojih domovih gostili prebivalci Ljubljane in okolice. Opoldanske molitve in delavnice bodo potekale v cerkvah in drugih prizoriščih v središču Ljubljane.

Nadškof msgr. Stanislav Zore je povedal, da “gostiti več tisoč mladih ni lahka naloga, vendar lahko v njej vidimo Božji klic, ki prinaša novo življenje v naše župnije in druge krščanske skupnosti. Je tudi lepa priložnost, da k sodelovanju povabimo tudi tiste, ki so se oddaljili od Cerkve, in jih prosimo, da bi gostili mlade na svojih domovih.

Evropsko srečanje mladih je priložnost za vse, da v času, ko je vse več delitev in polarizacije, srečamo drug drugega v želji po medsebojni povezanosti. Vsi smo vabljeni, da odpremo vrata svojih src in domov in v njih sprejmemo mlade z vse Evrope.

 

Vir: Katoliška mladina
Foto: Katoliška mladina
Obj.: BR

Povej naprej.