Papež Frančišek: Ženske gradijo bolj človeško družbo

Objavljeno: 09. 03. 2023

|

<strong>Papež Frančišek:</strong> <em>Ženske gradijo bolj človeško družbo</em>

Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu žensk je sveti oče ob koncu splošne avdience besede namenil vsem ženskam, zlasti tistim, ki so bile navzoče na Trgu svetega Petra: »Zahvaljujem se vam, da se s svojo zmožnostjo sprejemanja stvarnosti z ustvarjalnim pogledom in nežnim srcem trudite zgraditi bolj človeško družbo. To je prednost, ki pripada samo ženskam.«

Ne pozabimo Ukrajine

Sicer pa tudi včeraj (8. marca), niso manjkale papeževe besede, namenjene Ukrajini. Ponovno je povabil, naj trpeče ukrajinsko ljudstvo ohranjamo v svojih srcih in molitvah ter naj ne pozabimo njegove bolečine. Ko je pozdravil poljske vernike, je dejal, naj so postne duhovne vaje »trenutek za razmislek o kakovosti vaše človečnosti in krščanstva, da bi prinesle sadove dobrega tudi v korist oseb, ki jih sprejemate v svoji državi, zlasti Ukrajince«.

Postni čas namenjen poživitvi misijonarskega dinamizma

Sveti oče je še izpostavil, naj je postni čas »ugoden čas za poživitev našega misijonarskega dinamizma, da bi veselo služili evangeliju in človeštvu«. Povabil je, naj sprejmemo  »vabilo Cerkve k spreobrnjenju in spokornosti, da bi lahko z veseljem oznanjali evangelij svetu«. »Dvigniti se k Očetovi ljubezni in poslanstvu Sina in Svetega Duha,« je dejal arabsko govorečim vernikom, »nas vodi k prepoznavanju zastonjskega daru polnosti življenja, h kateremu smo poklicani, daru, zaradi katerega hvalimo in slavimo Boga«.


Vir: Vatican news

Foto: Vatican media

Obj.: HŠ

Povej naprej.