Papež: Naj nam Marija pomaga ostati blizu Jezusa, navzočega v trpečih, zavrženih in zapuščenih

Objavljeno: 03. 04. 2023

|

Kategorije: Cerkev po svetu, Novice

<strong>Papež:</strong> <em>Naj nam Marija pomaga ostati blizu Jezusa, navzočega v trpečih, zavrženih in zapuščenih</em>
Pred sklepom svete maše na Trgu sv. Petra na današnjo cvetno nedeljo in opoldansko molitvijo Angel Gospodov je sveti oče pozdravil navzoče, podelil blagoslov raznim skupinam in povabil Marijo, naj nam pomaga ostati blizu Jezusa, navzočega v trpečih, zavrženih in zapuščenih.

Dragi bratje in sestre!
Pozdravljam vse vas, Rimljane in romarje, še posebej tiste, ki ste prišli od daleč. Zahvaljujem se vam za vašo udeležbo in tudi za vaše molitve, ki ste jih v zadnjih dneh okrepili. Res, hvala!

Blagoslov naslavljam na Karavano miru, ki se je v zadnjih dneh odpravila iz Italije v Ukrajino. Organizirala so jo razna združenja: Papež Janez XXIII., FOCSIV, Pro Civitate Christiana, Pax Christi in druga. Skupaj z osnovnimi dobrinami prinašajo bližino italijanskega ljudstva mučenemu ukrajinskemu ljudstvu, danes pa ponujajo oljčne vejice, simbol Kristusovega miru. Tej gesti se pridružujemo z molitvijo, ki bo v dneh velikega tedna še intenzivnejša.

Bratje in sestre, s tem praznovanjem smo vstopili v veliki teden. Vabim vas, da živite tako, kot nas uči izročilo svetega Božjega vernega ljudstva, to je tako, da z vero in ljubeznijo spremljate Gospoda Jezusa. Od naše Matere, Device Marije, se učimo: svojemu Sinu je sledila z bližino svojega srca, bila je ena duša z njim in se, čeprav ni razumela vsega, skupaj z njim popolnoma prepustila volji Boga Očeta. Naj nam Marija pomaga biti blizu Jezusa, navzočega v trpečih, zavrženih in zapuščenih. Naj nas Marija pelje za roko k Jezusu, ki je navzoč v teh osebah. Vsem voščim, srečno pot proti veliki noči.

Povej naprej.