Vabilo na dogodke Katoliške mladine: maj 2023

Objavljeno: 05. 05. 2023

|

Kategorije: Mladi, Novice

Vabilo na <strong>dogodke Katoliške mladine:</strong> <em>maj 2023</em>

Večer Plus+

V torek, 9. maja, ob 20.00, bo v Antonovem domu na Viču Večer Plus+ z glasbeno skupino Svetnik. Večer se bo začel z razmišljanjem o zakramentih, kateremu bo sledila adoracija. Tekom večera bo na voljo tudi spovedovanje.

Koncert Stična benda

V pripravi na letošnji festival Stična mladih Katoliška mladina v naslednjih tednih organizira tri koncerte Stična benda. Vstop na koncerte je prost, prvi izmed njih pa bo potekal v soboto, 13. maja, ob 19.00 v Velenju (Krstnikov dom na Vinski Gori).

Slovesne večernice pred praznikom Gospodovega vnebohoda

Katoliška cerkev pomembnih dni ne začne praznovati šele v prazničnem jutru, ampak že večer prej: ob sončnem zahodu se obhajanje praznika začne z liturgičnim opravilom večernic. V sredo, 17. maja 2023, ob 21.00 se bodo v slovesni, peti obliki obhajale v cerkvi presvetega Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.

Taizéjska molitev v maju

Vabljeni na taizéjsko molitev, ki bo potekala v četrtek, 18. maja, ob 20.00 v Evangeličanski cerkvi (Gosposvetska cesta 9). Pri taizéjskih molitvah se prepletajo Božja beseda, taizéjski spevi in tišina. Udeležiš se jih lahko na različnih krajih po Sloveniji.

Romanje mladih h Grozdetu

V Grozdetovem letu ŠOM Novo mesto organizira romanje mladih na Zaplaz. Romanje pod imenom »Ti poznaš srce mlado« se bo začelo v petek 26. 5. ob 18.00 na Mirni. Romanju se je možno priključiti ob 21.00 priključi na Čatežu.

Na Zaplazu bo nato vso noč organiziran program z različnimi vsebinami: od slavilnega koncerta, do pričevanja, ogleda filma o bl. Alojziju, do osebne molitve ob relikvijah in priložnosti za sveto spoved. Vse skupaj pa se bo zaključilo naslednji dan v soboto (27. 5.) s slovesno sveto mašo slovenskih škofov in vernega ljudstva dopoldan ob 10.00.

Hillsong UNITED koncert

V soboto, 3. junija, bo potekla slavilni koncerti Hillsong UNITED, ki ga v Pulju organizira Ez az a nap z Madžarske. Med drugim bosta nastopila tudi skupina Svetnik in Matt Maher. Omogočen bo tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane (Dolgi most). Vstopnice so na voljo na spletni strani Katoliške mladine.


Vir: Katoliška mladina

Foto: unsplash

Obj.: MG

Povej naprej.