Danes prosimo Marijo Pomočnico za nove duhovne poklice

Objavljeno: 24. 05. 2023

|

Kategorije: Družina

Danes prosimo <strong>Marijo Pomočnico</strong> za <em>nove duhovne poklice</em>

Danes, 24. maja, obhajamo praznik Marije, Pomočnice kristjanov. Ta je glavna zavetnica naše države, zato ga v Sloveniji obhajamo kot slovesni praznik. V ljubljanski nadškofiji ga posebej slovesno praznujemo na Brezjah, ki so najbolj priljubljena in znana slovensko božja pot ter v župniji Marije Pomočnice na Rakovniku.

Marija, Jezusova Mati in Njegova prva učenka, nas z vsem svojim življenjem usmerja k Jezusu. Še vedno nam naroča, kakor je nekoč Jezusovim učencem: “Karkoli vam poreče, storite!”

Na svatbi v Kani Galilejski je prva opazila, česa svatom zmanjkuje in to povedala Jezusu: “Vina nimajo.” Danes zagotovo vidi, da nam kronično primanjkuje novih duhovnih poklicev. Z zaupanjem se obrnimo nanjo, da nam pri Jezusu izprosi to milost.

Božji služabnik Anton Vovk je svoj duhovniški poklic povezoval prav z Marijo Pomagaj na Brezjah. Takole je zapisal dne 29. junija 1963:

» … Pod Triglavom sem doma, pa nikdar nisem bil v njegovem kraljestvu. Moji edini izleti so bili v dijaških letih ob nedeljah zjutraj na Brezje, vedno peš in navadno s čevlji v rokah. Pridružil sem se tudi rad vsaki procesiji za dež ali lepo vreme na Brezje ali na blejski otok. Vse to je bilo že lepo. Blagrujem Marijino kongregacijo, ki me je tako lepo varovala vso mladost in nadomeščala starše. Blažena jutra, ki so nas, mlade dijake v Kranju, vsak dan zbirala v farni cerkvi pri obhajilni mizi! … Žrtve in Marijino varstvo so klesale poklic. Mariji čast in hvala!«

Molimo.
Gospod Bog,
z zaupanjem častimo Marijo, Pomočnico kristjanov.
Z njeno pomočjo naj si na zemlji
goreče prizadevamo za vero,
da bomo v nebesih poveličevali tvojo zmago.
Po našem Gospodu, Jezusu Kristusu, tvojem Sinu,
ki s teboj v občestvu Svetega Duha živi in kraljuje vekomaj. Amen.


 

Obj.: L. M.

Foto: Ivan Rampre

Povej naprej.