Vabilo na dogodke Katoliške mladine: junij 2023

Objavljeno: 01. 06. 2023

|

Kategorije: Mladi, Novice

Vabilo na <strong>dogodke Katoliške mladine:</strong> <em>junij 2023</em>

Pobožnost prvega petka

Pobožnost devetih prvih petkov je čudovit način za približanje, češčenje in vstopanje v presveto Jezusovo Srce, polno milosti. Z njimi zadoščujemo za neštete žalitve, ki jih je Kralj kraljev vsak dan deležen. V petek, 2. junija 2023, ob 6.30 se bo obhajal v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani.

Hillsong UNITED koncert

V soboto, 3. junija, bo potekla slavilni koncerti Hillsong UNITED, ki ga v Pulju organizira Ez az a nap z Madžarske. Med drugim bosta nastopila tudi skupina Svetnik in Matt Maher. Omogočen bo tudi avtobusni prevoz iz Ljubljane (Dolgi most). Vstopnice so na voljo na spletni strani Katoliške mladine.

Večer Plus+

V torek, 6. junija, ob 20.00, bo v Antonovem domu na Viču Večer Plus+ z glasbeno skupino Svetnik. Na tokratnem večeru bo Matevž Mehle spregovoril o zakramentu mašniškega posvečenja,  sledila bo adoracija. Tekom večera bo na voljo tudi spovedovanje.

Ples do enih

Ples do enih je serija 5 plesov v letunamenjena mladim, ki jih zanima druženje ob plesu in glasbi. Vsak ples ima svojo temo in izpostavljeno eno zvrst plesa. Tej je namenjena plesna učna ura z učiteljem. V ritmih bachate se bo vrtelo v ponedeljek, 12. junija, od 20.oo do 1.00 na forumu Zavoda sv. Stanislava.

Koncerta Stična benda

V pripravi na letošnji festival Stična mladih Katoliška mladina v naslednjih tednih organizira še dva koncerta Stična benda. Vstop na koncerte je prost.

  • Prvi izmed njih bo potekal v četrtek, 15. junija, ob 19.00 v v športni dvorani Škofijske gimnazije Vipava (Goriška cesta 29, 5271 Vipava).
  • Drugi pa v petek, 16. junija, ob 20.00 na forumu Zavoda sv. Stanislava (Štula 23, 1210 Ljubljana) – v primeru slabega vremena bo koncert v avli OŠAŠ).

Romanje na Brezje

Ob zaključku šolskega in študijskega leta Katoliška mladina organizira tradicionalno zahvalno romanje na Brezje. Potekalo bo v noči s 23. na 24. junija 2023. Štartalo se bo ob 21.00 izpred Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu.

Taizéjska molitev v juniju

Vabljeni na taizéjsko molitev, ki bo potekala v četrtek, 29. junija, ob 20.00 v cerkvi sv. Florjana na Gornjem trgu. Pri taizéjskih molitvah se prepletajo Božja beseda, taizéjski spevi in tišina. Udeležiš se jih lahko na različnih krajih po Sloveniji.


Vir: Katoliška mladina

Foto: unsplash

Obj.: MG

Povej naprej.