Video – Molitveni namen za avgust 2023: Za Svetovni dan mladih

Objavljeno: 01. 08. 2023

|

Video – <strong>Molitveni namen za avgust 2023</strong>: Za <em>Svetovni dan mladih</em>

V mesecu avgustu 2023 molimo po papeževem namenu, da bi Svetovni dan mladih v Lizboni pomagal mladim, da se bodo opravili na pot in pričevali evangelij s svojim življenjem.

Papežev video nagovor:

Ko grem v svoji četrti v Cerkev, vidim samo ostarele osebe. Cerkev je torej nekaj, kar je za ostarele?
Cerkev ni klub za tretje starostno obdobje, kakor tudi ni klub za mlade. Če bi postala klub za ostarele, bi umrla. Sv. Janez Pavel II. je rekel, če živiš z mladimi, boš tudi ti postal mlad. In Cerkev potrebuje mlade, da se ne bo postarala.

Dragi papež Frančišek, zakaj si izbral za geslo tega SDM: »Marija je vstala in se v naglici odpravila«?
Ker Marija, ko je izvedela, da bo Božja Mati, ni obstala tam, da bi naredila selfi ali se postavila na ogled. Prvo, kar je storila, je, da se v naglici, hitro odpravi na pot, da bi služila, pomagala. Tudi vi se morate od nje naučiti odpraviti se na pot, da bi drugim pomagali.

Kaj lahko pričakujemo od tega SDM v Lizboni?
Lizbono bi rad videl kot seme prihodnjega sveta. Sveta, katerega središče bo ljubezen, kjer se bomo lahko vsi čutili sestre in bratje. Smo v vojni in potrebujemo nekaj drugega. Sveta, ki se ne boji pričevati evangelij. Sveta, v katerem bo veselje. Kajti če mi kristjani, ne bomo veseli, ne bomo kredibilni in nihče nam ne bo verjel.

Molimo, da bi Svetovni dan mladih v Lizboni pomagal nam mladim, da se bomo opravili na pot in pričevali evangelij s svojim življenjem.

Povej naprej.