Video – Molitveni namen za september 2023: Za ljudi, ki živijo na robu družbe

Objavljeno: 31. 08. 2023

|

Video – <strong>Molitveni namen za september 2023</strong>: <em>Za ljudi, ki živijo na robu družbe</em>

V mesecu septembru 2023 molimo po papeževem namenu, da ljudje, ki živijo na robu družbe, v nečloveških življenjskih razmerah, ne bi bili pozabljeni s strani institucij in da nikoli ne bi veljali za zavržene.

Papežev video nagovor:

Brezdomec, ki umre na ulici, se ne bo nikoli pojavil na prvi strani spletnih brskalnikov ali novic. Kako smo prišli do te stopnje brezbrižnosti?

Kako lahko dovolimo »kulturi zavrženja«, v kateri so milijoni moških in žensk ničvredni v primerjavi z ekonomskim dobičkom, kako lahko dovolimo, da ta kultura prevladuje v naših življenjih, naših mestih, našem načinu življenja? Naši vratovi bodo otrdeli od tolikih pogledov vstran, ker nočemo videti te situacije.

Prosim, prenehajmo biti nevidni tistim, ki so na robu družbe, bodisi zaradi revščine, zasvojenosti, duševne bolezni ali invalidnosti. Osredotočimo se na sprejemanje, na sprejem vseh ljudi v stiski. Na kulturo sprejemanja, gostoljubja, dajanja strehe, dajanja zavetja, dajanja ljubezni, dajanja človeške topline.

Molimo, da ljudje, ki živijo na robu družbe, v nečloveških življenjskih razmerah, ne bi bili pozabljeni s strani institucij in da nikoli ne bi veljali za zavržene.


Vir: Vatican News

Foto: Zajem zaslona video nagovora

Obj.: MG

Povej naprej.