Video – Molitveni namen za oktober 2023: Za sinodo

Objavljeno: 02. 10. 2023

|

Video – <strong>Molitveni namen za oktober 2023</strong>: <em>Za sinodo</em>
V mesecu oktobru 2023 molimo po papeževem namenu za Cerkev, da bi sprejela poslušanje in dialog kot slog življenja na vseh svojih nivojih in bi se pustila voditi moči Svetega Duha na periferije sveta.
Papežev video nagovor:

V srcu Cerkve je poslanstvo. Še več. Ko se v Cerkvi odvija sinoda, se ta sinodalna dinamika hrani izključno iz misijonarske poklicanosti. Oziroma iz odgovora na Jezusovo zapoved oznanjati evangelij.

Hočem vas spomniti, da se tukaj ne bo nič sklenilo, ampak se bo od tu nadaljevala sinodalna pot. Gre za pot, po kateri hodimo kakor Emavška učenca v poslušanju Gospoda, ki vedno prihaja v sredo med nas. On je Gospod presenečenja.

Preko molitve in razločevanja, nam Sveti Duh pomaga uresničevati »apostolat ušesa«, torej, da poslušamo z ušesi Boga, da bi lahko govorili z besedo Boga. S tem se približujemo Kristusovemu srcu, iz katerega se poraja naše poslanstvo in glas, ki nas priteguje k Njemu. Glas, ki nam razodeva središče poslanstva, ki je doseči vse, iskati vse, sprejeti vse, vključiti vse, ne da bi kogarkoli izključili.

Molimo za Cerkev, da bi sprejela poslušanje in dialog kot slog življenja na vseh svojih nivojih in bi se pustila voditi moči Svetega Duha na periferije sveta.


Vir: Vatican News

Foto: Zajem zaslona video nagovora

Obj.: MG

Povej naprej.