Mednarodni dan otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu

Objavljeno: 04. 10. 2023

|

Kategorije: Družina

Mednarodni <strong>dan otrok</strong>, umrlih <em>med nosečnostjo</em> ali kmalu <em>po rojstvu</em>

Mesec oktober je mesec ozaveščanja o izgubi otrok. Na dan 15. oktobra pa se po vsem svetu prav posebej spominjamo otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Da bi obeležili ta dan, Zavod ŽIV!M organizira spominsko slovesnost ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju. Na dogodku s kulturnim programom ob 16.00, bomo v spomin na umrle otroke prižgali svečke z imeni otrok.

Mestna občina Velenje bo na ta spominski dan Visto, park z razgledom, obarvala v roza in modro barvo, ki sta uradni barvi tega dne.

Toplo vabljeni vsi starši, ki ste doživeli izgubo otroka in vsi tisti, ki bi jim želeli sočutno stati ob strani.

Če se spominske slovesnosti ne morete udeležiti, povabljeni, da se pridružite ljudem po vsem svetu, ki bodo svečko v spomin na prezgodaj umrle otroke prižgali doma.

Ne glede na to, kje boste svečko prižgali, se boste pridružili svetovnemu “valu svetlobe” v spomin na vse malčke, ki so za tako kratek čas razsvetlili naša življenja.

Več info tukaj.

V tem mesecu rožnega venca smo povabljeni, da v naše molitve vključimo tudi vse otroke, ki so umrli v času nosečnosti ali kmalu po rojstvu.


Foto: Zavod Živim

Obj.: L. M.

Povej naprej.