Vabilo na dogodke Katoliške mladine: oktober 2023

Objavljeno: 09. 10. 2023

|

Kategorije: Mladi

Vabilo na <strong>dogodke Katoliške mladine:</strong> <em>oktober 2023</em>

Akademska sveta maša

Vse študente vabimo, da se nam v torek, 10. oktobra, ob 18.30 pridružijo na akademski sv. maši, ki bo potekala v ljubljanski stolnici. Prosili bomo za uspešno in blagoslovljeno novo študijsko leto.

Taizéjske molitve v pripravi na Evropsko srečanje mladih v Ljubljani

V prihodnjih dneh bodo taizéjske molitve potekale:

  • 9. 10., ob 19.00, molitev s Taizéjsko ekipo v evangeličanski cerkvi na Gosposvetski
  • 13. 10., ob 19.00, v Jaršah
  • 14. 10., ob 18.30, v Mostah
  • 14. 10., ob 19.45, na Ježici
  • 16. 10., ob 19.00, v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku

Vabimo vas tudi na redne dnevne molitve, ki potekajo od torka do petka ob 12.00 v cerkvi sv. Jakoba na Levstikovem trgu 2 v centru Ljubljane.

Javna molitev rožnega venca

Katoliška mladina v oktobru prvič organizira javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu, pred stebrom Svete Trojice. Molili bomo za uspešen začetek študijskega leta, za domovino in vero slovenske mladine. Vabljeni, da se nam pridružite v petek, 13. oktobra, ob 6.30 zjutraj. Več o javni molitvi si lahko preberete na povezavi.

Misijonska sreda in POTApisi prostovoljcev

Program POTA v okviru misijonskega meseca vsako sredo in četrtek organizira POTApise, na katerih bodo svoje delo predstavile letošnje skupine POTA. Potekali bodo v prostorih Katoliške mladine (Jurčičev trg 2) ob 20.00.

V sredo, 18. oktobra, ob 20.00 bo po študentski misijonski maši v Sattnerjevi sobi (v župniji Marijino oznanjenje na Tromostovju) potekal pogovor s slovenskimi misijonarji, ki so trenutno na obisku v Sloveniji: br. Miha Majetič, s. Andreja Godnič in s. Urša Marinčič.

Slavilni koncert na Slovaškem

Tudi letos se bomo udeležili koncerta v okviru Godzone turneje v Bratislavi na Slovaškem. Na koncert se bomo odpravili v petek, 27. oktobra. Prijave za avtobusni prevoz so že odprte na spletni strani Katoliške mladine. Prijave zbiramo do zapolnitve mest (50).


Vir: Katoliška mladina

Foto: unsplash

Obj.: MG

Povej naprej.