Vabilo na dogodke Katoliške mladine: november 2023

Objavljeno: 30. 10. 2023

|

Vabilo na <strong>dogodke Katoliške mladine:</strong> <em>november 2023</em>

Evropsko srečanje mladih v Ljubljani

Odprle so se prijave za udeležence Evropskega srečanja mladih v Ljubljani. Želeli bi povabiti slovenske mlade med 18. in 35. letom, da sodelujejo na celotnem petdnevnem programu ESM Ljubljana. Na ta način bodo bolje spoznali ostale udeležence ter tudi sami doživeli gostoljubje lokalnih prebivalcev. Prijave so mogoče preko povezave.

Še naprej vas vabimo na redne taizéjske molitve, ki od septembra potekajo vsak ponedeljek ob 19.00 (na različnih lokacijah v Ljubljani) ter od torka do sobote ob 12.00 (v cerkvi svetega Jakoba v centru Ljubljane).

Seznam molitev po Sloveniji je objavljen na spletni strani Taize Ljubljana.

 

Nikodemovi večeri 2023

Katoliška mladina skupaj s Teološko fakulteto že tretjo leto zapored pripravljamo Nikodemove večere v Ljubljani. Ti bodo potekali 6., 7., in 9. novembra 2023. Letošnja tema večerov je »Razumeti Sveto pismo«. Z različnimi gosti bomo spregovorili o pravilnem razumevanju Svetega pisma, povezavi med Staro in Novo zavezo, o tem kaj pomeni živeti Sveto pismo kot Kristusov učenec ter prisluhnili kako božjo besedo v vsakdanjem življenju živijo naši gostje. Vse podrobnosti o Nikodemovih večerih so objavljene na naši spletni strani.

 

Odprtje prijav za POTA 2024

Program POTA 15. novembra odpira prijave za POTA leto 2024. K prijavi vabimo mlade od 18. do 30. leta, ki si želijo nekaj tednov svoje časa poleti preživeti v misijonih ter na ta način poglobiti svojo vero. Letos bomo organizirali misijone v Turčiji, Argentini, Indiji, Kazahstanu, Keniji, Ukrajini in na Madagaskarju. Še posebej k prijavi lahko spodbudite fante za opravljanje fizičnega dela. Več informacij o prijavi najdete na spletni strani programa POTA.

 

Redni dogodki Katoliške mladine

  • Prvi petek, 3. 11., ob 6.30 v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru
  • Javna molitev rožnega venca, 10. 11., ob 6.30 na Kongresnem trgu v Ljubljani
  • Večer Plus+, 11., ob 19.00 v Antonovem domu na Viču
  • Večernice, 21. 11., ob 21.00 v ljubljanski stolnici

Vir: Katoliška mladina

Foto: unsplash

Obj.: MG

Povej naprej.