Srečanje članov ŽPS in pastoralnih sodelavcev

Objavljeno: 20. 11. 2023

|

Srečanje <strong>članov ŽPS</strong> in <em>pastoralnih sodelavcev</em>

Prvo jesensko srečanje

V soboto, 18. novembra 2023 smo se v Zavodu sv. Stanislava zbrali na srečanju članov župnijskih pastoralnih svetov in drugih pastoralnih sodelavcev prvega in četrtega arhidiakonata. Srečanja se je udeležilo 135 udeležencev in prav vsakega smo bili iskreno veseli.

Začeli smo s taizejsko molitvijo, kjer nas je skupina instrumentalistov in pevcev vodila skozi molitev. Umirili smo se, se Bogu zahvalili za milost tega dne, prosili zase, za naše župnije, naše poslanstvo. Po molitvi nas je kratko nagovoril nadškof g. Stanislav Zore.

Nadaljevali smo s poslušanjem predavanja prof. dr. Slavka Kranjca, ki je na ljudski in zanimiv način približal liturgijo svete maše ter nam dal nove iztočnice za vključevanje vseh liturgičnih sodelavcev in udeležencev svete maše. Vsak od nas, ki je pri sveti maši prisoten, lahko prida svoj delež s sodelovanjem, tako otroci, mladi, kot tudi odrasli.

Med odmorom nas je v avli čakala topla kava in odlična pogostitev, kjer smo malo poklepetali, nato pa je sledilo delo po skupinah. V skupinah smo podelili svoje doživljanje našega občestva, kje nas Gospod še posebej povezuje in kje prepoznavamo Njegovo milost delovanja v naših občestvenih življenjih. V drugem krogu pogovora smo podelili trenutke, ko se nas najbolj dotakne obhajanje svete maše. Mnogo lepega in globokega smo si lahko podelili med seboj in hvaležno smo sklenili, da se spomladi spet srečamo.

Srečanje smo zaključili z odličnim kosilom, ki so ga pripravile kuharice Zavoda sv. Stanislava in se jim za njihovo prijaznost še enkrat zahvaljujemo.

Hvala vsem moderatorjem, ki ste pomagali pri izvedbi dela po skupinah. Vaš čas in razpoložljivost nista samoumevna in hvaležni smo  vam, ker nam darujete svoje talente in poslanstvo.

Prav tako pa iskrena hvala vsem, ki ste si vzeli čas in prišli na naše srečanje. Bilo je bogato, navdihujoče in povezovalno. Naj Gospod še naprej deluje v vaših življenjih, da bomo s svojimi talenti še naprej lahko služili našim občestvom!


foto: Urad za laike

napisala in obj.: NN

Povej naprej.