Sveti oče povabil k molitvi za različne stvari, ki se dogajajo po svetu

Objavljeno: 11. 12. 2023

|

Sveti oče <em>povabil k molitvi</em> za različne stvari, ki se <strong>dogajajo po svetu</strong>
Po molitvi in blagoslovu je sveti oče spomnil na Splošno deklaracijo človekovih pravic, ki je bila podpisana pred 75 leti, pozdravil izpustitev armenskih in azerbajdžanskih zapornikov, prosil za molitev, da bi bili doseženi dobri rezultati na podnebni konferenci v Dubaju, kakor tudi za narode, ki trpijo zaradi vojne in zagotovil molitev za žrtve požara, ki je pred dvema dnevoma izbruhnil v bolnišnici Tivoli.

75 let Splošne deklaracije človekovih pravic

Dragi bratje in sestre!
Pred 75 leti, 10. decembra 1948, je bila podpisana Splošna deklaracija človekovih pravic. Je kot glavna cesta, na kateri je narejenih veliko korakov naprej, veliko pa jih še manjka, včasih pa žal tudi nazadujemo. Zavezanost človekovim pravicam ni nikoli končana! V tem pogledu so mi blizu vsi tisti, ki se brez razglasov, v konkretnem vsakdanu borijo in plačujejo osebno za obrambo pravic tistih, ki ne štejejo.

Pozitiven znak za odnose med Armenijo in Azerbajdžanom

Pozdravljam izpustitev velikega števila armenskih in azerbajdžanskih zapornikov. Z velikim upanjem gledam na ta pozitiven znak za odnose med Armenijo in Azerbajdžanom, za mir na južnem Kavkazu in spodbujam strani in njihove voditelje, da čim prej sklenejo mirovno pogodbo.

Molitev za dobre rezultate COP 28

Čez nekaj dni se bo zaključila podnebna konferenca COP 28, ki poteka v Dubaju. Prosim vas za molitev, da bi bili doseženi dobri rezultati pri skrbi za naš skupni dom in za zaščito prebivalstva.

Molitev za narode, ki trpijo zaradi vojne

In še naprej molimo za narode, ki trpijo zaradi vojne. Gremo proti božiču: bomo z Božjo pomočjo zmogli narediti konkretne korake k miru? Ni enostavno, vemo. Nekateri konflikti imajo globoke zgodovinske korenine. Imamo pa tudi pričevanje moških in žensk, ki so si z modrostjo in potrpežljivostjo prizadevali za mirno sobivanje. Sledite njihovemu zgledu! Narediti je treba vse, da bi se soočili in odpravili vzroke konfliktov. In medtem – ko že govorimo o človekovih pravicah – je treba zaščititi civiliste, bolnišnice, bogoslužne prostore, osvoboditi talce in zagotoviti humanitarno pomoč. Ne pozabimo na mučeno Ukrajino, Palestino, Izrael.

Molitev za žrtve požara v bolnišnici Tivoli

Zagotavljam tudi molitev za žrtve požara, ki je pred dvema dnevoma izbruhnil v bolnišnici Tivoli.


Vir: Vatican News

Foto: Vatican Media

Obj.: NN

Povej naprej.