Barvajmo z Jezusom: Marija najde Jezusa v templju

Objavljeno: 03. 01. 2024

|

<strong>Barvajmo</strong> z Jezusom: <em>Marija najde Jezusa v templju</em>

Dragi otroci,

za vas objavljamo novo pobarvanko iz Jezusovega življenja;

trenutek, ko je Marija našla dečka Jezusa, kako je v templju razlagal pismoukom.

Deček Jezus v templju (Luka 2,41-48)
41 Njegovi starši so vsako leto ob prazniku pashe hodili v Jeruzalem. 42 Ko je bil star dvanajst let, so šli na pot po praznični navadi. 43 In ko so se po končanih prazničnih dneh vračali, je deček Jezus ostal v Jeruzalemu, ne da bi njegovi starši to opazili. 44 Mislili so, da je pri popotni druščini, in so prehodili pot enega dne. Nato so ga začeli iskati med sorodniki in znanci. 45 Ker ga niso našli, so se vrnili v Jeruzalem in ga iskali. 46 Po treh dneh so ga našli v templju. Tam je sedèl med učitelji, jih poslušal in vpraševal. 47 In vsi, ki so ga slišali, so bili iz sebe nad njegovo razumnostjo in njegovimi odgovori. 48 Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: »Otrok, zakaj si nama tako storil? Tvoj oče in jaz sva te s tesnobo iskala.«
Kateheza, ki jo lahko ob barvanju pobarvanke kot pogovor izvedete starši, je lahko čisto preprosta:
1. Jezus je bil še zelo majhen deček, ko se je v templju tako dobro počutil, da je tam ostal, ne da bi povedal staršema.
2. Jožefa in Marijo je zelo skrbelo, kje je Jezus ostal in da se mu ni kaj hudega zgodilo. Tako, kot skrbi mene in očija/mamico zate, ko ne veva, kje si, ali pa ko se ti kaj zgodi.
3. Jezus pa je užival med učitelji v templju, ki so govorili modre stvari, razlagali Sveto pismo. Njemu je bilo zanimivo in vse ga je zanimalo.
4. Bil pa je tako moder, ker je imel to modrost, ki je nima kar vsak, da je učitelje spraševal stvari, ki jih sicer otroci ne razumejo. In oni so se mu čudili.
5. V čem si pa ti podoben/a Jezusu, kaj te zanima?
Uživajte v barvanju!
PDF pobarvanke: se nahaja tu. :)

za vas riše: Ivana Žigon, objavljeno z dovoljenjem

odlomek iz Svetega pisma: biblija.net

objavila: Neža Novak

Povej naprej.