Barvajmo z Jezusom: Ki je na gori razodel svoje veličastvo

Objavljeno: 05. 02. 2024

|

Barvajmo <strong>z Jezusom:</strong> <em>Ki je na gori razodel svoje veličastvo</em>

Dragi otroci,

tu je nova pobarvanka iz Jezusovega življenja in tretji del svetlega dela rožnega venca: ki je na gori razodel svoje veličastvo.

Odlomek iz Svetega pisma, ki govori o tem dogodku:

Jezusova spremenitev
(Mt 17,1–8; Mr 9,2–8)

28 Nekako osem dni po teh besedah je vzel s seboj Petra, Janeza in Jakoba in šel na goro molit. 29 Medtem ko je molil, se je videz njegovega obličja spremenil in njegova oblačila so belo sijala. 30 In glej, dva moža sta se pogovarjala z njim; bila sta Mojzes in Elija. 31 Prikazala sta se v veličastvu in govorila o njegovem izhodu, ki ga bo dopolnil v Jeruzalemu. 32 Petra in ona dva, ki sta bila z njim, pa je premagal spanec. Ko

so se zdramili, so videli njegovo veličastvo in ona dva moža, ki sta stala ob njem. 33 In ko sta odhajala od njega, je Peter rekel Jezusu: »Učenik, dobro je, da smo tukaj. Postavimo tri šotore: tebi enega, Mojzesu enega in Eliju enega.« Ni namreč vedel, kaj govori. 34 Medtem ko je to govoril, pa se je naredil oblak in jih obsenčil, in ko so šli v oblak, jih je obšla groza. 35 Iz oblaka se je zaslišal glas: »Ta je moj Sin, moj Izvoljenec,

njega poslušajte!« 36 In ko se je ta glas zaslišal, je bil Jezus sam. Oni pa so molčali in tiste dni niso nikomur povedali, kaj so videli.

Pogovor o tej temi je lahko zelo enostaven – vzamemo lahko evangeljske besede in jih razložimo na otrokom primeren način. Če jih tudi sami le stežka razumemo, brez zadržkov povemo to tudi otrokom, v smislu, da je te skrivnosti težko razumeti, a da je glavno sporočilo to, kar je Bog rekel o Jezusu. Njegov ljubljeni Sin je, nad katerim ima veselje. In prav tako ima veselje nad vsakim izmed nas.

Veselo barvanje vam želimo!

PDF pobarvanke: Jezusovo spremenjenje na gori


za vas riše: Ivana Žigon, objavljeno z dovoljenjem

Svetopisemski odlomek: biblija.net

obj.: Neža Novak

Povej naprej.