Papež Frančišek: Prosim ne pozabimo na mučeno Ukrajino

Objavljeno: 25. 03. 2024

|

Kategorije: Novice iz Vatikana

Papež <strong>Frančišek:</strong> <em>Prosim ne pozabimo na mučeno Ukrajino</em>
Pred molitvijo Angel Gospodov in sklepom svete maše na Trgu sv. Petra na cvetno nedeljo je sveti oče izrazil svojo bližino skupnosti San Josè de Apartado v Kolumbiji, zagotovil svojo molitev za žrtve terorističnega napada v Moskvi, se zahvalil mestu Sanremo za palmove liste in pozval naj ne pozabimo na mučeno Ukrajino, Gazo in druge predele, kjer je vojna.

Papeževa bližina skupnosti San Josè de Apartado v Kolumbiji

Dragi bratje in sestre, izražam svojo bližino skupnosti San Josè de Apartado v Kolumbiji, kjer sta bila pred nekaj dnevi umorjena mlada ženska in fant. Ta skupnost je bila leta 2018 nagrajena kot primer zavezanosti solidarnostni ekonomiji, miru in človekovim pravicam.

Teroristični napad v Moskvi

Svojo molitev zagotavljam za žrtve strahopetnega terorističnega napada, ki je bil izveden pred nekaj večeri v Moskvi. Naj jih Gospod sprejme v svoj mir in potolaži njihove družine. Naj spreobrne srca tistih, ki načrtujejo, organizirajo in izvajajo ta nečloveška dejanja, ki žalijo Boga, ki je zapovedal: »Ne ubijaj« (2 Mz 20,13).

»Hvala, Sanremo!«

Pozdravljam vse vas, vernike Rima in romarje iz raznih držav. Posebej pozdravljam delegacijo mesta Sanremo, ki je tudi letos, zvesta štiristoletni tradiciji, za to praznovanje ponudila pletene palmove liste. Hvala, Sanremo! Gospod naj vas blagoslovi.

Prosim, ne pozabimo na mučeno Ukrajino!

Dragi bratje in sestre, Jezus je vstopil v Jeruzalem kot ponižen in miroljuben Kralj: odprimo mu svoja srca! Samo On nas lahko osvobodi sovražnosti, sovraštva, nasilja, ker je On usmiljenje in odpuščanje grehov. Molimo za vse brate in sestre, ki trpijo zaradi vojne. Posebej mislim na mučeno Ukrajino, kjer je veliko ljudi brez elektrike zaradi intenzivnih napadov na infrastrukturo, ki poleg smrti in trpljenja prinašajo tveganje še večje humanitarne katastrofe. Prosim, ne pozabimo na mučeno Ukrajino! In pomislimo na Gazo, ki tako zelo trpi, in na številna druga območja vojne.


vir: Vatican News

foto: Vatican Media

obj.: N. N.

Povej naprej.