Drugi dan binkoštne devetdnevnice – sobota, 11. maj: Bog prebuja življenje

Objavljeno: 10. 05. 2024

|

Kategorije: Družina, Velika noč

<strong>Drugi dan</strong> binkoštne devetdnevnice – sobota, 11. maj: <em>Bog prebuja življenje</em>

Na zadnji, veliki dan praznika je Jezus vstal in zaklical: „Če je kdo žejen, naj pride k meni in naj pije.“(Janez, 7, 37)

Jezus ji je (Samarijanki) odgovoril in rekel: „Če bi poznala Božji dar in če bi vedela, kdo je, ki ti pravi: „Daj mi piti,“ bi ga ti prosila in dal bi ti žive vode.“  […] Jezus je odvrnil in ji rekel: „Vsak, kdor pije od te vode, bo spet žejen. Kdor pa bo od vode, ki mu jo bom jaz dal, ne bo nikoli žejen, ampak bo voda, katero mu bom dal, postala v njem izvir vode, ki teče v večno življenje.“ (Janez 4, 10, 13-14)

MOLITEV
Gospod, odpusti mi, ker živim takšno življenje, Odpusti mi slepoto, gluhoto in trdoto mojega srca. Prosim te za milost, da bi navezal zaupen odnos s teboj, o Kristus. Gospod, daj, da ti odprem svoje srce, daj, da te bom pustil stopiti v svoje življenje. Hočem ti zaupati in te postaviti v središče vsega. Hvalim te, Gospod, zahvaljujem se ti, da me iščeš, ker hrepeniš po meni, ker me pričakuješ, ker ti prihajaš k meni in me čakaš, dokler ne pridem k tebi. Hvala za vse, kar si storil v mojem življenju. 

desetka – ki je Svetega Duha poslal

MEDITACIJA – Bog prebuja življenje

Jezus daje, da v nas izvira življenje. Srečanje z njim je trenutek, ki spremeni vse naše bivanje. V Jezusu prepoznavamo Boga kot tistega, ki pusti, da ga najdemo, ki prvi išče, ki prihaja k nam, da bi mi lahko dosegli Boga. On trka na vrata našega srca in čaka, dokler mu ne odpremo (prim. Razodetje 3, 20), da nam podari Svetega Duha.

On skupaj z Očetom vedno pošilja Svetega Duha Cerkvi in vsakomur od nas. Zato je treba ponovno odkriti Kristusa, se mu približati in ga sprejeti, odpreti srce njegovi ljubezni, se vanj zaljubiti in ga vedno znova izbrati za Gospoda in prijatelja. Moramo verovati, da ima prav on ključ našega novega življenja v Duhu.

Če hočemo, da bo Jezus zares Gospod mojega življenja, ne more biti moj Gospod nihče drug, niti jaz sam ne. Največja ovira za delovanje Svetega Duha v nas je v nas samih, v nas, ki se ne znamo odpovedovati stvarem zaradi Kristusa in mu ne dopuščamo, da bi vzel v posest naše življenje.


Vir: župnija Kamnje

Foto: Fb

Obj: L. M.

Povej naprej.