Šesti dan binkoštne devetdnevnice – sreda, 15. maj: Sveti Duh nas vodi v svobodo

Objavljeno: 14. 05. 2024

|

Kategorije: Družina, Velika noč

<strong>Šesti dan</strong> binkoštne devetdnevnice – sreda, 15. maj: <em>Sveti Duh nas vodi v svobodo</em>

Gospod je namreč Duh, kjer pa je Gospodov Duh, tam je svoboda. (2 Kor 3,17)

Pravim torej: žívite v Duhu in nikakor ne boste stregli poželenju mesa. Kajti meso si želi, kar je zoper Duha, Duh pa, kar je zoper meso. Ta dva si namreč nasprotujeta, da ne bi delali tega, kar hočete. Toda če se daste voditi Duhu, niste pod postavo. (Gal 5,16-18)

Kajti postava Duha življenja v Kristusu Jezusu te je osvobodila postave greha in smrti. (Rim 8,2)

MOLITEV
Gospod, prosim te reši me vsega, kar me navezuje. Reši me vseh notranjih in zunanjih odvisnosti.

Sveti Duh, prosim te, da mi podeliš notranjo svobodo in pomagaj mi, da uredim svoje življenje. Daj mi zmožnost, da se bom pustil voditi Bogu.

Hvalim te, Gospod, da si me rešil vezi smrti. Hvala za svobodo, ki mi jo daješ in v kateri se mi ni ničesar bati. Daj, da preko mene steče tvoja ljubezen na tiste, ki jo sedaj najbolj potrebujejo. Daj, da odnosov z ljudmi ne bom živel iz strahu ampak v globokem zaupanju.

desetka – ki je Svetega Duha poslal

MEDITACIJA Sveti Duh nas vodi v svobodo

Jezus nam je dal resnično svobodo in lahko jo izkusi vsak od nas, ki je odprt in se nauči živeti pod vodstvom Svetega Duha. To, kar stiska večino od nas, je greh, zlo, strah pred snrtjo. Vera v Jezusa nas lahko vsega tega osvobodi. Vendar ni lahko osvojiti in ohraniti te vrste svobodo: vsak izmed nas lahko v vsakdanjem življenju opazi, koliko stvari ga notranje uklepa, od koliko reči smo odvisni in na nas vplivajo. Samo od nas je odvisno, ali živimo v polni svobodi Božjih otrok ali pa pustimo, da nas stvari zasužnjijo. Sveti Duh v nas ne deluje proti naši volji, ampak je tam in čaka, da bi delal z nami.

Svetemu Duhu se moramo pustiti voditi k polni svobodi, moramo se naučiti biti mu pokorni. Gospodu moramo potrpežljivo izročati svojo upornost, svoje trdo srce, svoje samovoljne odločitve, ki nas notranje hromijo in zapirajo delovanju Svetega Duha. Vse življenje se učimo biti pokorni v navadnih rečeh in prav tako se lahko z Božjo milostjo vsak dan učimo biti pokorni Svetemu Duhu. Če bomo tako ravnali, bomo rasli v polni Jezusovi svobodi, v svobodi Božje volje in za delovanje Svetega Duha.


Vir: župnija Kamnje

Foto: public domain

Obj: L. M.

Povej naprej.