Papežev molitveni namen za junij 2024

Objavljeno: 29. 05. 2024

|

Kategorije: Novice iz Vatikana

Papežev <em>molitveni namen</em> za <strong>junij 2024</strong>

Papežev molitveni namen za junij 2024: Za tiste, ki bežijo iz svoje države.

V mesecu juniju 2024 molimo po papeževem namenu, da bi migranti, ki bežijo pred vojno ali lakoto, prisiljeni podati se na pot polno nevarnosti in nasilja, našli sprejem in nove priložnosti za življenje.

Papež Frančišek

Dragi bratje in sestre, ta mesec bi hotel, da bi molili za tiste, ki bežijo iz svoje države.

Papežev namen molitve
Za tiste, ki bežijo iz svoje države

K drami, ki jo živijo osebe, prisiljene zapustiti svojo zemljo, v begu pred vojno ali revščino, se pogosto doda občutek izkoreninjenosti, da ne vedo, kje je njihov prostor. Poleg tega v nekaterih deželah prihoda  na migrante gledajo z bojaznijo, s strahom. Tako se pojavi utvara zidov: zidov na terenu, ki ločujejo družine, in zidov v srcu.

Mi kristjani se ne moremo strinjati s to miselnostjo. Kdor sprejme migranta, sprejme Kristusa. Spodbujati moramo kulturo družbe in politike, ki ščiti pravice in dostojanstvo migrantov ter jih podpira v njihovih možnostih za rast in jih vključuje. Migrant potrebuje, da se ga spremlja, podpira in vključuje.

Molimo, da bi migranti, ki bežijo pred vojno ali lakoto, prisiljeni podati se na pot polno nevarnosti in nasilja, našli sprejem in nove priložnosti za življenje.


vir: Vatican News

foto: zajem zaslona, YouTube kanal Vatican News

obj.: N. N.

Povej naprej.